DAVOR MAJETIĆ

'Možda posjet SAD-u Milanovića natjera na hrabrije odluke'

29.09.2014 u 12:17

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Zoran Milanović na sedmodnevnoj je turneji po SAD-u, gdje će se susresti s čelnim ljudima pet vodećih američkih IT kompanija - Microsofta, Cisca, Oraclea, HP-a i IBM-a. Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) kazao je kako bi ovaj posjet mogao biti koristan te da će možda utjecati na neke hrabrije odluke koje svi čekaju

'Ne znam o čemu se razgovaralo. Ali pretpostavljam, ako je dogovoren sastanak premijera s ljudima tih tvrtaka, da postoji unaprijed dogovoren sadržaj ili plan razgovor. I mislim da nije loše da se razgovara i na toj razini ako je unaprijed dogovoren sadržaj razgovora, jer nitko onda neće razgovarati o vremenu ili sportu, već o vrlo konkretnim stvarima.

Mislim da je dobro i da predsjednik Vlade vidi kakva će pitanja dobiti od velikih IT firmi, što oni očekuju ako žele doći u Hrvatsku. Bio sam u Microsoftu pa znam kako razmišljaju takve korporacije – svi skupa traže jednu predvidljivost i sigurnost, što nama u Hrvatskoj kronično nedostaje. To će putovanje biti i informativno da premijer vidi zbog čega bi eventualno investitori došli i zbog čega ne dolaze u Hrvatsku pa će možda i to utjecati na neke hrabrije odluke koje svi čekamo', kazao je Davor Majetić, glavni direktor HUP-a.