velika tragedija

Urušio se hotel u Njemačkoj: Jedan mrtav, osam zarobljeno ispod ruševina

07.08.2024 u 08:25

Bionic
Reading

Jedna je osoba pronađena mrtva, a osam je ostalo zarobljeno ispod ruševina nakon što se djelomično urušio hotel u njemačkoj pokrajini Rheinland-Pfalz, priopćila je policija u srijedu ujutro.

Među zarobljenima neki su teško ozlijeđeni, rekla je policija. U tijeku su operacije spašavanja na mjestu nesreće, u mjestu Krov u Mosellu, oko 100 kilometara zapadno od Frankfurta. Aussierdlerbote.de piše da je među poginulima i jedno dijete.

"Nekoliko ljudi uspjelo je samostalno napustiti zgradu i o njima se brinu hitne službe", rekla je policija.

Fotografije s mjesta događaja pokazuju da su se dijelovi višekatnice urušili, a na tlu su ostaci betona.

Javna mreža SWR izvijestila je da vatrogasci isprva nisu mogli ući u zgradu zbog opasnosti od urušavanja.

Evakuirane susjedne zgrade

Susjedne su zgrade evakuirane zbog straha da bi se zgrada mogla dodatno urušiti. Zasad nije jasno što je uzrokovalo nesreću u utorak navečer.

Kako bi pratila stabilnost konstrukcije, Agencija za tehničku pomoć postavila je mjerne točke ispred hotela kako bi detektirala svako daljnje pomicanje. Iz predostrožnosti se evakuiraju susjedne kuće.

Snimke s mjesta događaja pokazuju značajne dijelove višekatnice drvene zgrade pretvorene u ruševine, s betonskim ostacima razbacanim po tlu, piše

Brojna vozila hitne pomoći prisutna su dok spasioci nastavljaju svoje napore.

Uzrok urušavanja nije poznat

Ni policija ni vatrogasci nisu dali više detalja. Prema izvješću SWR-a, incident se dogodio u utorak kasno navečer.

Policija je napomenula da je "nekoliko osoba uspjelo samostalno napustiti zgradu te su zbrinute od strane hitne službe i hitne kapelane".

Policija je priopćila da je to "izuzetno zahtjevno raspoređivanje, jer osoblje hitne pomoći može ući u zgradu samo uz najveći oprez".

Rekli su da je oko 250 djelatnika hitne pomoći, uključujući stručnjake za bespilotne letjelice, bilo na mjestu događaja, kao i spasilački psi.

Kroev se nalazi na slikovitom dijelu rijeke Moselle u blizini većeg ljetovališta Traben-Trarbach i ima oko 2200 stanovnika.