iznuđivao bivšeg policajca

Akcija specijalaca u centru Splita: Uhićen lokalni kriminalac

22.08.2024 u 20:00

Bionic
Reading

Specijalna policija danas je oko podne intervenirala u centru Splita. Stigli su u Turističku palaču na dogovoreni sastanak lokalnog kriminalca i njegove žrtve koja se obratila policiji za pomoć zbog iznude

Kako piše Dalmatinski portal, policajci su pričekali da se obavi primopredaja inkriminirajućeg materijala te su potom reagirali. Ubrzo su svladali osumnjičenika te su ga potom priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Osumnjičeni je dosad više puta prijavljen za brojna kaznena djela. Oštećeni je pak nekad davno radio kao policajac.

Državno odvjetništvo u Splitu je protiv danas uhićenog 31-godišnjaka koncem 2022. podiglo optužnicu jer je kod njega pronađeno 33 kilograma marihuane. Branio se da je imao dvjestotinjak grama, a da za ostatak nije znao da ima dovoljnu količinu THC-a. U to vrijeme je bio na izdržavanju zatvorske kazne u trajanju od godine i deset mjeseci zbog dilanja kokaina i držanja oružja.

U stanu i autu su mu pronašli MGV strojnicu s prigušivačem sa spremnicima i 160 metaka te dva pištolja Beretta sa spremnicima.

U rujnu 2023. optužen je i za nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju. Čovjeka je dva puta udario bejzbol-palicom po glavi. Traži se opoziv ranije uvjetne osude te jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine.