OŠTETILI ČAK 107 AUTOMOBILA

Dvojica Poljaka 'operirala' od Splita do Makarske, pogledajte što su sve ukrali

11.07.2024 u 13:19

Bionic
Reading

Dva državljanina Poljske u dobi 29 i 32 godine na području od Splita do Makarske u prethodnih desetak dana ukrali su dijelove sa čak 107 automobila, te tako počinili štetu od oko 150 tisuća eura. Splitska policija uhvatila ih je

Poljaci su počeli operirati na području Splita u noći s 2. na 3. srpnja, kada su opljačkali velik broj automobila parkiran uz jednu auto kuću i tako počinili štetu od 45 tisuća eura. Potom su se u idućim danima selili južnije i krali po mjestima Mimice, Nemira, Omiš, Baška Voda, Tučepi i Makarska.

Izvor: Društvene mreže / Autor: PU Splitko-Dalmatinska

Od brisača do retrovizora

Krali su sve što im je došlo pod ruku, a splitska policija opisala je što je u njihovom automobilu pronašla nakon uhićenja: 'ogledala s retrovizora, ukrasne kape kotača, upravljačke uređaje sa softverom za automatsku regulaciju razmaka i senzor radara, rešetke dovoda zraka, prednje znakove vozila, radarske senzore, brisače'.

Namjera im je očito bila preprodaja dijelova na crnom tržištu.

Pored toga pronađene su kape i marame kojima se dvojac maskirao, alat, ali i 'elektronički uređaj koji služi kao sredstvo za provaljivanje', a koji su oni sami izradili.

Lažne oznake

Otkriveno je da su dvojica Poljaka u Makarskoj ukrali i jedan romobil, a na automobil kojim su se kretali stavili su lažne poljske registracijske oznake - pa se pretpostavlja da je i on ukraden. Prijavljeni su za ukupno 12 kaznenih djela od krađa do krivotvorenja i danas će uz kaznenu prijavu biti privedeni pritvorskom nadzorniku.

Splitska policija objavila je i snimku pronađene ukradene opreme: