sreća u nesreći

Vozio s 3,03 promila pa se u okrenuo u suprotnu traku, a tad je naišla policija

11.07.2024 u 12:43

Bionic
Reading

Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka jučer su u 14.55 sati zatekli na autocesti A7 kod Orehovice vozača u osobnom vozilu, riječkih registracijskih oznaka, zaustavljenog u suprotnoj strani kolnika

Riječ je o 58-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je pod utjecajem alkohola od 3,03 promila upravljao vozilom te se u jednom trenutku njime okrenuo u suprotnu traku kolnika te zaustavio. Srećom nije naišlo drugo vozilo pa nije izazvana prometna nesreća, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Alkoholizirani vozač je priveden u policijsku postaju te po završetku postupanja sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Pola sata kasnije u ulici Prvog maja u Rijeci alkoholizirani 56-godišnji vozač je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Osobnim vozilom je upravljao s koncentracijom od 2,41 promila alkohola krećući se s Brajde prema Osječkoj ulici te pri tome nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Tako je udario vozilom u ivičnjak, a nakon toga u više metalnih stupića uz desni rub kolnika.

Također je priveden na postupanje u policijsku postaju te po završetku zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola prekršajno sankcioniran.  

Uz spomenutu dvojicu vozača osobnog vozila, jučer je evidentiran i 36-godišnji motociklist koji je oko 00.30 sati pod utjecajem alkohola od 1.37 promila izazvao prometnu nesreću u Pobrima kod Opatije i u nesreći je lakše ozlijeđen.