tomislavu režiću

Kerumovo zemljište u Drnišu predano u vlasništvo njegovom suradniku

25.06.2024 u 10:15

Bionic
Reading

Trgovački sud u Splitu je više od 3000 četvornih metara zemljišta Keruma d.o.o u Drnišu predao u posjed i u vlasništvo tvrtki Lazina d.o.o koju vodi Kerumov dugogodišnji suradnik Tomislav Režić te je naložio brisanje svih dosadašnjih prava i tereta na tim nekretninama

Sudska odluka uslijedila nakon rješenja u svibnju kojim se od 64.379 eura dobivenih od prodaje drniškog zemljišta Keruma d.o.o u stečaju djelomično prebija tražbina njegovog razlučnog vjerovnika - tvrtke Lazina d.o.o.

Dvije parcela ukupne površine 3340 četvornih metara krajem travnja bile su dosuđene Režićevoj tvrtki, da bi kasnijom odlukom djelomična tražbina njegove tvrtke od 57.224 eura bila prebijena s iznosom kupovnine.

Tvrtka Tomislava Režića, člana uprave i nadzornih odbora više tvrtki povezanih s Kerumom d.o.o, uplatila je u postupku dražbovanja jamčevinu od 8.583 eura te je sudskim rješenjem bila oslobođena plaćanja kupovnine.

Lazina d.o.o registrirana je na istoj adresi kao i Kerum d.o.o u stečaju – Zrinjsko-Frankopanska 68. u Splitu.

U sudskim rješenjima navodila su se i izvješća stečajne upraviteljice Keruma d.o.o u kojima je bila navedena procijenjena vrijednost Kerumove imovine koja još nije prodana te očekivana vrijednost unovčenja u visini od 202.669 eura. U preostaloj stečajnoj masi unovčena imovina – nekretnine u Drnišu sudjelovale su sa 31,8 posto.

Posljednja ročišta i sudske odluke uslijedile su i nakon rješenja kojim se zemljište Keruma d.o.o u stečaju u Lori dosudilo njegovoj supruzi – ponuditeljici i razlučnoj vjerovnici Fani Kerum koja je na javnoj dražbi za tu nekretninu ponudila 13.692 eura, odnosno desetinu procijenjene vrijednosti.

Prodaja je uslijedila nakon što je stečajna upraviteljica Keruma d.o.o lani u rujnu predložila Trgovačkom sudu u Splitu donošenje rješenja o prodaji građevinskog zemljišta u Lori od nešto više od 320 četvornih metara procijenjene vrijednosti od 136.928 eura.

Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo predložila je prodaju te nekretnine uz odgovarajuću primjenu pravila ovršnog postupka o nekretninama te je u dokumentu istaknula da je na navedenom zemljištu bilo upisano i razlučno pravo u korist tvrtke Coast d.o.o, kojoj je, pak, direktor Kerumov nećak Igor Sapunar.