strašne nesreće

Crni vikend na cestama: Na A1 poginuo muškarac, u subotu trojica motociklista

09.06.2024 u 09:12

Bionic
Reading

Danas oko 07.15 sati na autocesti A-1 kod čvora Pirovac došlo je do prometne nesreće u kojoj su sudjelovali teretno i osobno vozilo, a smrtno je stradala jedna muška osoba

Na teren su odmah po dojavi upućene sve žurne službe. Očevidom na mjestu događaja rukovodi Županijski državni odvjetnik, a promet se navedenoj dionici ceste odvija uz privremenu regulaciju.

Kod Knina poginuo motociklist iz Austrije

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 8:42 na državnoj cesti D-1 kod mjesta Pađene u smjeru Gračaca poginuo je 55-godišnji državljanin Austrije, priopćila je PU šibensko-kninska.

Izlaskom iz lijevog nepreglednog zavoja te dolaskom na ravni cestovni potez nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, gubi nadzor nad upravljačem motocikla, uslijed čega dolazi do udara motocikla u zaštitnu metalnu ogradu. Od siline udara vozač motocikla je pao na tlo na udaljenost od 5,10 metara od mjesta nastanka prometne nesreće, te je od zadobivenih ozljeda smrtno stradao na mjestu događaja.

U Međimurju teško ozlijeđen motociklist, bore mu se za život

U subotu nešto poslije 18 sati u čakovečku je bolnicu nakon teške prometne nesreće u Mačkovcu kraj Čakovca zaprimljen 30-godišnji motociklist. U bolnicu je stigao s po život opasnim ozljedama nakon što je sletio s ceste.

Kako je pokazao očevid, vozio je neregistrirani i neosigurani motocikl Ulicom bana Josipa Jelačića, piše 24sata.

'Pritom brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste zbog čega je u desnom zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem. U kočenju je izletio izvan kolnika na pješačko-biciklističku stazu, gdje je prednjim bočnim dijelom motocikla udario u prednji bočni dio nepropisno parkiranog osobnog automobila (automobil parkiran na pješačko-biciklističkoj stazi)', izvijestila je policija.

Nakon što se odbio od auta, motocikl je udario u dvorišnu ogradu kuće te na kraju završio na cesti. Od siline udara i 30-godišnjak je na kraju završio na cesti. Pomogao mu je tim Hitne pomoći, a na intervenciju su izašli i vatrogasci.

Nesreća u općini Bosiljevo

Samo sat vremena kasnije, oko 19 sati, u mjestu Fratrovci u općini Bosiljevo poginuo je još jedan motociklist. Vozio je iz smjera Zdihova prema mjestu Bosanci.

'Dolaskom u mjesto Fratrovci, uslijed neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad motociklom, te sletio u desno van kolnika gdje je u klizanju udario u dvorišnu metalnu ogradu i betonsko postolje. Tijekom transporta do zdravstvene ustanove u vozilu hitne pomoći motociklist je preminuo', izvijestili su iz policije.

Podsjetimo, jučer je u Zagrebu u stravičnoj nesreći na prometnom križanju život izgubila i starija žena koja je kolnik prelazila u hodalici.

I kod Bjelovara motociklist izgubio život

Četrdesetšestogodišnji motociklist poginuo je u subotu navečer u prometnoj nesreći u okolici Bjelovara koju je prouzročio 18-godišnji vozač bez vozačke dozvole, priopćila je u nedjelju bjelovarsko-bilogorska policija.