istraga u tijeku

Nezapamćeno: Pravosudnom policajcu prijete smrću, policija ima fotografiju sumnjivca?

19.07.2024 u 22:37

Bionic
Reading

Pravosudni policajac koji radi u zatvoru Remetinec primio je prijetnju smrću, objavio je RTL Danas

Prijetnja smrću stigla je telefonom, i to u operativno komunikacijski centar policije, a poziv je zabilježen s njemačkog broja, doznala je reporterka RTL-a Ivana Ivanda Rožić, koja kaže da su joj policija i Ministarstvo pravosuđa potvrdili incident, ali da nisu htjeli iznositi više detalja. Kako je neslužbeno doznala, do prijetnje je došlo prije pet dana.

U razgovoru s potpredsjednikom Sindikata pravosudnih policajaca Hrvatske Jelenkom Krešom doznala je da su u ponedjeljak pravosudni policajci upozoreni da je došla prijetnja te da povedu računa prilikom dolaska i odlaska s posla. Krešo je potvrdio da je prijetnja došla u obliku da će doći do likvidacije pravosudnog policajca, no kaže da ne zna o kojem je policajcu riječ. Kaže da je ovo prvi puta da je stigla baš tako konkretna prijetnja da će netko ubiti pravosudnog policajca, a da je vjerojatno da prijetnja dolazi od osobe koja je bila zatvorena u Remetincu.

  • +5
Pravosudna policija Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

'Vrlo vjerojatno dok je upućeno tu. Samo ostaje da nadležne službe odrade svoj posao i da ga što prije maknu s ulice da bi se maknula ta prijetnja. Dok god se on ne nađe, nije baš ugodno lijepo hodati i osvrtati se oko sebe', kaže Krešo i ukazuje na problem da ima premalo pravosudnih policajaca te da se ih se ne može sada zbog sigurnosti staviti deset više.

'Imate to što imate. Ostaje na svakom osobno da malo više pripazi, da malo više gleda oko sebe. Dok se to ne riješi da hodamo s okretanjem leđa da vidimo prati li nas netko, je li netko oko nas sumnjiv', rekao je Krešo, a Ivanda Rožić još je iznijela i neslužbene informacije da policija raspolaže informacijom o osobi koja je uputila prijetnju te da, navodno, imaju njegovu fotografiju koja je poslana u policijske postaje te na granične postaje.