uhićen je

Pijani Britanac na zadarskom aerodromu vrijeđao policajce, jednoga ozlijedio

24.06.2024 u 13:17

Bionic
Reading

Pijani državljanin Velike Britanije (29) uhićen je u subotu navečer u Zračnoj luci Zadar nakon što je vrijeđao policajce i oglušio se na njihove upute tijekom granične kontrole, a jednoga je i lakše ozlijedio, priopćila je policija u ponedjeljak

Incident se dogodio tijekom granične kontrole kada je Britanac dva puta pokušao napustiti područje graničnog prijelaza prije nego što je obavljena kontrola.

Policajci su ga u tome pokušali spriječiti, nakon čega ih je Britanac, pod vidnim utjecajem alkohola, vrijeđao i omalovažavao.

Muškarac je uz uporabu sredstva prisile uhićen i doveden u prostorije policije gdje je odbio alkotestiranje, kažu u policiji.

Dodaju da je 29-godišnjak "protupravnim ponašanjem i pružanjem aktivnog otpora sprječavao policajce u obavljanju službene radnje", a jednog je policajca odgurnuo i pritom ga lakše ozlijedio.

Policajcu je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar, a Britanac ju je odbio.

Nakon kriminalističkog istraživanja 29-godišnjak je prijavljen državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi te je sinoć predan pritvorskom nadzorniku.

Zbog prekršaja izbjegavanja obveze granične kontrole iz Zakona o nadzoru državne granice te zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika protiv osumnjičenog je podnesen i optužni prijedlog zadarskom Općinskom sudu.