PRIVEDEN NA GRANICI

Pogledajte što je Sergej Trifunović rekao nakon izlaska sa suda u Splitu

17.09.2024 u 14:01

Bionic
Reading

Nakon što je još jednom uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo, godinu i desetak dana poslije privođenja zbog toga što je svog psa po imenu Mile držao bez nadzora na splitskoj plaži Kaštelet, srpski glumac Sergej Trifunović saslušan je na splitskom sudu

Kako smo ranije izvijestili, Trifunović je ovoga puta uhićen zbog omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika u objavi prošlog rujna.

Priveden je rano jutros oko 1 sat, dok je vozio prema Rijeci. U automobilu je bio sa suprugom i psom.

Trifunovićeva supruga Isidora na društvenim mrežama napisala je da je priveden nakon isteka godinu dana zabrane ulaska u EU bez ikakvog obrazloženja. 'Priveden je uz velike neprijatnosti kojima sam svjedočila. Uključujući fizičke nasrtaje granične policije', kaže njegova supruga.

  • +8
Sergej Trifunović nakon izlaska sa suda u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Glumac je saslušan na splitskom Županijskom sudu. Ročište je trajalo više od dva sata, a sutkinja ga je prekinula, oduzela mu putovnicu i izrekla mjere opreza.

Policija je u optužnom prijedlogu zatražila kaznu od 1000 eura za prekršaj iz članka 5. te 30 dana zatvora za prekršaj iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Iako je prvo najavio da će dati izjavu, nakon razgovora s odvjetnicom Ivankom Šamijom više nije progovarao za medije te je ubrzo nakon toga ušao u taksi i napustio mjesto saslušanja. Kako je to izgledalo, pogledajte u videozapisu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Damir Petranović / tportal.hr

Podsjetimo, splitska policija tereti Trifunovića za, kako ističu u priopćenju, objavu teksta neprimjerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike, navodeći da su splitski policajci iznudili preko tisuću eura te 'nadam se da ćete od tih para sašiti sebi lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke na koje se ovom prilikom po…. po članovima 5, 17 i 36 biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi', nastavljajući: 'Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu potjernicu.'

Trifunović je nakon izgona iz Hrvatske, koji mu je izrečen na godinu dana, u Srbiji priveden još dvaput - jednom u listopadu 2023. jer je vrijeđao, ovoga puta, srpsku policiju, a drugi put u travnju 2024., kad je od poznanika na beogradskom Voždovcu kupio drogu.

Poslije privođenja prošlog rujna rekao je da više nikad neće doći u Split, grad čijem je dogradonačelniku Ivoševiću poručio: 'Specijalno da mi se napase muda, govance malo.'