što se dogodilo?

Policija istražuje smrt djeteta u bolnici; KBC Split: Dijete je imalo kronične bolesti, oživljavano je u kolima hitne pomoći

13.10.2022 u 15:34

Bionic
Reading

Splitska policija dobila je dojavu da je danas preminulo jučer dovezeno dijete u splitsku bolnicu

Kako javlja Slobodna Dalmacija, oko 13 sati u splitskoj bolnici preminulo je dijete.

Dijete je jučer dovezeno u bolnicu u lošem zdravstvenom stanju, a policija poduzima sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti smrti. O događaju su obavijestili Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

Nakon smrti djevojčice koja je u splitsku bolnicu dovezena u lošem zdravstvenom stanju, a čiji slučaj sada istražuje i policija, oglasili su se i iz Centra za socijalnu skrb Split.

Za RTL su kazali kako je djevojčica koristila prava od socijalne skrbi jer je bila riječ o teškom ležećem pacijentu, točnije, šestogodišnjakinji s brojnim razvojnim teškoćama.

"Majka je koristila status njegovateljice, a pod nadzorom centra zbog zanemarivanja nisu bile", zaključuju.

O slučaju preminulog djeteta oglasila se i splitska bolnica. 

'U hitnu pedijatrijsku ambulantu KBC-a Split je 12.10. u 20,10 dovedeno dijete s kroničnim bolestima, zbog kojih je ranije bilo liječeno u bolnici. Dijete je dovela hitna medicinska pomoć već provodeći postupke oživljavanja. Nakon prijema nastavljeni su postupci oživljavanja, a zatim i intenzivnog liječenja u Zavodu za intenzivnu pedijatriju. Unatoč svim primijenjenim postupcima intenzivnog liječenja dijete je umrlo 13.10. u 13,26 sati. O svemu navedenom obaviještene su nadležne službe sukladno proceduri', navodi se u priopćenju bolnice.