u pritvoru

Policija objavila detalje užasa na A1: Slovenac pokosio muškarca u zaustavnoj traci

22.08.2024 u 09:37

Bionic
Reading

U srijedu je na zaustavnoj traci na autocesti A1 poginula jedna osoba. Na muškarca je kamionom naletio slovenski državljanin, a policija je objavila nove detalje

Kako je priopćila policija, skupom vozila koji čine teretni automobil i poluprikolica slovenskih nacionalnih oznaka upravljao je 49-godišnji slovenski državljanin koji zbog ne kretanja sredinom obilježene prometne trake u jednom trenutku djelomično skupom vozila prelazi na prometnu traku namijenjenu za zaustavljanje vozila u nuždi gdje udara u zaustavljeni osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka i u 68-godišnjaka koji je prethodno upravljao navedenim automobilom, a u trenutku naleta stajao je kraj njega.

  • +8
Prometna nesreća na A1 između čvorova Ogulin i Bosiljevo Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Štedul Fabac

Vozač je smrtno stradao na mjestu događaja dok je teško ozlijeđena 67-godišnja putnica koja se u trenutku nesreće nalazila u automobilu. Očevidom prometne nesreće rukovodila je Zamjenica županijske državne odvjetnice. Zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, 49-godišnji slovenski državljanin, uz kaznenu prijanu nadležnom državnom odvjetništvu, danas će bit će predan pritvorskom nadzorniku PU karlovačke.