rano jutro

Policija upala u autobus i uhitila tipa koji je podmetnuo požar kod Trogira

20.07.2024 u 16:37

Bionic
Reading

Splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje požara na području Segeta Donjeg koji se dogodio prekjučer

Za vrijeme dok su vatrogasci gasili požar, policijski službenici su na terenu započeli istraživanje vezano uz postojanje indicija da je požar moguće podmetnut. Potvrda sumnje u podmetanje utvrđena je očevidom koji je jučer obavljen na mjestu događaja tijekom kojeg je utvrđeno da je požar namjerno izazvan.

Policija uhitila podmatača požara kod Trogira Izvor: tportal.hr / Autor: Policija.hr

Policija je utvrdila identitet muškarca kojeg povezuju s požarom. Jutros oko 6 sati policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije i Policijske postaje Trogir pronašli su ga, uhitili i doveli u službene prostorije.

Na dramatičnoj snimci, policajci se približavaju autobusu u kojem se muškarac vozio, zaustavljaju ga te odlaze do kraja. Muškarca potom izvlače iz autobusa i uhićuju.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 35-godišnjak u četvrtak oko 18,55 sati u Seget Vranjici u namjeri izazivanja požara upaljačem za cigarete na dva mjesta zapalio vatru i izazvao požar koji je zahvatio osam hektara borove šume.

Muškarac je požar podmetnuo u borovoj šumi uz čiju se istočnu stranu nalaze apartmansko naselje i hotel gdje je bilo smješteno oko 2500 gostiju, te uz zapadnu stranu auto kampa gdje je boravilo oko 1900 gostiju, izvijestila je u subotu popodne policija.

Terete ga da je time doveo u opasnost živote ljudi i imovinu većeg opsega.

  • +38
Požar kod Trogira Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL