šef hrvatskih šuma

Dujić: Došao sam prijaviti prijetnje smrću. Šefa krim policije sreo sam u prolazu

17.10.2024 u 19:27

Bionic
Reading

Nakon što je DORH objavio da se u slučaju odbačene prijave policajke protiv Anne Dujić, kćeri šefa Hrvatskih šuma Nediljka, istražuju moguće nepravilnosti, a policija provodi unutarnju istragu, mediji su objavili da je Dujić danas zvao načelnika šibenske krim policije Sandra Santinija, što upućuje na zaključak da je pokušao izvršiti pritisak na policiju. Dujić pak tvrdi da je u policiju došao prijaviti prijetnje smrću njemu i njegovoj obitelji

'Istina je da sam u ponedjeljak bio u PU šibensko-kninskoj sa suprugom da podnesem kaznenu prijavu zbog ozbiljnih prijetnji jer smo za vikend dobili dva pisma u poštanski sandučić. Sadržaj pisma je po našoj procjeni bio veliki rizik ugroze za mene i obitelj. Prijeti se meni osobno likvidacijom i istrebljenjem moje obitelji. To je stvorilo nelagodu unutar obitelji i išli smo prijaviti to. U ponedjeljak ujutro smo se pojavili u Šibeniku u policijskoj upravi i prijavili nepoznatog počinitelja', kaže Dujić za RTL.

Inzistira da nije razgovarao s načelnikom šibenske policije Santinijem. 'Sreo sam ga samo u prolazu. Danas je to lako provjerljivo', dodaje Dujić.

Šef Hrvatskih šuma kategorički tvrdi da njegova kćer nije pokušala zgaziti policajku.

'Snimke koje se vrte po medijima nisu snimke o kojima se piše. To je druga lokacija, drugo vrijeme, i ne odnosi se na mjesto i događaj za koju je moja kćer prijavljena', kaže Dujić.

Upitan je li razgovarao s nekim iz HDZ-a, kaže: 'Ne vidim ni jednog razloga zašto bih razgovarao s bilo kim iz stranke. Ne vidim razlog zašto da ja uvjeravam javnost ili bilo koga u nešto što nije istina'.

Podsjetimo, šibensko tužiteljstvo u ponedjeljak je odbacilo prijavu protiv Anne Dujić. Nju je kazneno prijavila mlada šibenska policajka i to zbog psovki koje joj je Dujićeva kćer uputila, te zato jer ju je umalo pregazila ne bi li prošla cestovnu blokadu postavljenu zbog požara.

DORH je dan nakon odbacivanja prijave utvrdio nepravilnosti u toj odluci te otvorio internu istragu, a ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović danas izjavio da bi se MUP-ova istraga u ovom slučaju mogla prebaciti drugoj policijskoj upravi.