afera 'nakaze'

Odvjetnik policajke koju je vrijeđala kćer šefa Hrvatskih šuma: Možete zamisliti kako joj je

16.10.2024 u 21:04

Bionic
Reading

Odvjetnik Ivan Gržić preuzeo je slučaj mlade policajke iz afere 'nakaze', a sindikat joj je pružio pravnu pomoć. Čeka se nova odluka DORH-a koji je utvrdio propuste u odbacivanju prijave protiv Anne Dujić, kćeri šefa Hrvatskih šuma.

Odvjetnik Ivan Gržić gostujući u RTL-u Danas rekao je kako pozdravlja odluku glavnog državnog odvjetnika koji je poništio odluku šibenskog odvjetništva o odbacivanju kaznene prijave protiv Anne Dujić. Kaže kako je to ohrabrujuće i da bi trebala biti primjer za sve 'sljedeće suspektne odluke'.

'Koliko sam uspio iščitati od DORH-a, navedeni predmet će biti predan drugom državnom odvjetništvu te ćemo vidjeti što će se događat.', rekao je Gržić.

Kaže da je policajka na bolovanju te da je on angažiran od strane sindikata čija je i policajka članica.

'One se ne osjeća dobro. Možete samo zamisliti kako se osjeća. Ni kriva ni dužna došla je u centar medijskog zbivanja', dodao je odvjetnik.

Ističe da ne bi htio ulaziti u njezine privatne zdravstvene razloge.

Kaže da je prijava protiv Anne Dujić podnesena od strane MUP-a te da je DORH otkrio određene anomalije u postupanju.

'Zbog toga je taj predmet delegiran. MUP nije podnio prijavu službenim putem nego je to napravila policajka kao fizička osoba, što je zaista nije uobičajena okolnost s obzirom da se radi o službenoj osobi.'

Kaže da je vidio kako je Anna Dujić izrazila kajanje što bi mogla biti olakotna okolnost u slučaju utvrđivanja krivnje kada se već provede određeni sudski postupak.

'Međutim, takvo što vas ne može eskulpirati od krivnje.', napominje odvjetnik.

Dodaje kako u ovom slučaju mogu napraviti što mogu po postojećoj dokumentaciji te da je danas od državnog odvjetnika u Šibeniku zatražio presliku spisa.

'Preuzet ćemo progon. Ali, ako dođe do reaktivacije rješenja o odbačaju, moj će prijedlog biti bespredmetan. No mi u ovom trenutku moramo ići putem koji je propisan zakonom.'

Objašnjava kako u tom slučaju postoji mogućnost privatne tužbe, mogućnost preuzimanja progona od policajke.

'Nakon toga ide na postupanje sucu istrage nadležnog županijskog suda, predlažemo provođenje određenih dokaznih radnji. Prije svega ispitivanje gospođe Dujić u svojstvu okrivljene i, ako sudac prihvati, po izvođenju dokaza, imamo mogućnost podizanja optužnice.'