BILI SMO U SUDNICI

Sergej Trifunović ne ide u zatvor. Tek što je pušten, ponovo je priveden!

18.09.2024 u 13:50

Bionic
Reading

Završeno je ročište na splitskom Općinskom prekršajnom sudu, na kojem je glumac Sergej Trifunović za vrijeđanje policije osuđen na 60 dana zatvora. Po izlasku sa suda pristupio mu je policajac u civilu te ga priveo u postaju kako bi se utvrdila zakonitost njegova boravka u Hrvatskoj temeljem Zakona o strancima

Kako stoji u presudi, kazna će biti zamijenjena uvjetnom kaznom na godinu dana, a unutar tog roka Trifunović ne smije počiniti novo kazneno djelo.

I Trifunović i policija, koja je za prekršaj iz članka 5. Zakona o javnom redu i miru tražila 30 dana zatvora, a za prekršaj iz članka 17. novčanu kaznu od 1000 eura, odrekli su se prava na žalbu.

  • +10
Sergej Trifunović na Prekršajnom sudu u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Glumcu je vraćena putovnica te će morati platiti 150 eura sudskih troškova. Dok je napuštao sudnicu, Trifunovića su novinari pitali za komentar, no on je nastavio hodati razgovarajući sa suprugom.

Trifunovićeva obrana glasila je da nije nikog namjeravao vrijeđati, već je na mreži podijelio šaljivi meme. 'Je li moguće da se državljanin Srbije zbog toga nađe na potjernici u Hrvatskoj? Onda svaki od njih desetak tisuća zaslužuje tjeralicu? Sudi mi se za verbalni delikt, za aluzije i metafore, a pretpostavljam da ovo ipak nije Sjeverna Koreja', rekao je Trifunović.

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović / tportal.hr

Objasnio je da splitska policija njegovoj odvjetnici u ovih godinu dana nije odgovorila kada mu istječe zabrana ulaska, pa se sa suprugom Isidorom, koja je iz Rijeke, zaputio u Hrvatsku.

'Fizički sam napadnut od policajaca na granici. Izvučen sam i izmaltretiran i samo želim da ovo stane. Uostalom, za dvije godine bit ću državljanin Hrvatske jer je moja supruga Hrvatica', rekao je. Pretpostavlja se da su ga upravo zbog te izjave policajci pozvali kako bi utvrdili zakonitost njegova boravka u Hrvatskoj.

  • +8
Sergej Trifunović nakon saslušanja u utorak Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Podsjetimo, splitska policija teretila je Trifunovića za, kako ističu u priopćenju, objavu teksta neprimjerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike, navodeći da su splitski policajci iznudili preko tisuću eura te 'nadam se da ćete od tih para sašiti sebi lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke na koje se ovom prilikom po…. po članovima 5, 17 i 36 biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi', nastavljajući: 'Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu potjernicu.'

Trifunović je nakon izgona iz Hrvatske, koji mu je izrečen na godinu dana, u Srbiji priveden još dvaput - jednom u listopadu 2023. jer je vrijeđao, ovoga puta, srpsku policiju, a drugi put u travnju 2024., kad je od poznanika na beogradskom Voždovcu kupio drogu.