koristila aplikaciju

Studentica iz Rijeke upala u sustav poznate kladionice i čak 35 puta digla novac

12.07.2024 u 10:34

Bionic
Reading

Riječkoj studentici koja ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i američko, sud u Rijeci izdao je kazneni nalog kojim je osuđena na osam mjeseci zatvora uvjetno na godinu dana zbog računalne prijevare

Studentica iz Rijeke, rođena u Las Vegasu, proglašena je krivom jer je s računa PSK kladionice u prosincu 2022. povukla nešto više od 4,6 tisuća eura.

Učinila je to, kaže sud, nezakonito, preko računalne aplikacije PSK kladionice, a koristila je pri tome svoj korisnički račun od imenom 'Rujorux10'.

Istražitelji su utvrdili i s kojeg ID broja je upala u sustav, te napravila čak 35 transakcija prebacujući novac s računa PSK na svoj.

Osim što je dobila uvjetnu zatvorsku kaznu osuđena studentica mora vratiti novac kladionici nakon što presuda postane pravomoćna.

Djevojka je tvrdila kako je korisnički račun u PSK kladionici otvorila na svoje ime, ali za svog maloljetnog brata koji ga je dalje koristio.

Iz PSK su otkrili neovlaštene transakcije jer su im dojavljene putem procesora plaćanja internetskog prometa. Nakon toga su utvrdili da je novac neosnovano završio na računu studentice iz Rijeke.