tragedija u rijeci

Susjeda progovorila: 'Anđelko je bio dobar ko' kruh. Još sam u šoku'

13.05.2024 u 17:31

Bionic
Reading

Dvojica muškaraca koji su umrli u KBC Rijeka s teškim ozljedama, nakon sukoba u ponedjeljak ujutro, stanovali su u objektu za nužni smještaj Grada Rijeke u Mihačevoj dragi, doznaje se od susjeda

Jedan od njih dobio je pravo na nužni smještaj prije dvije godine, a drugi se kod njega doselio kasnije, navode susjedi.

Incident se dogodio oko 6.30 sati, pa su na mjesto događaja stigli policajci i djelatnici hitne medicinske službe. Dvojica muškaraca, u dobi od 44 i 38 godina, s teškim ozljedama su prevezeni u KBC Rijeka, gdje su umrli.

Kako je izvijestila primorsko-goranska policija, prema dosad utvrđenom, tijekom međusobnog sukoba jedan od preminulih muškaraca nanio je više ozljeda drugome, a potom je ozlijedio sebe.

Sva prikupljena saznanja o tom događaju policija će dostaviti nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestili su.

Grad Rijeka privremeno stambeno zbrinjava socijalno ugrožene građane (korisnike zajamčene minimalne naknade pri Hrvatskom zavodu za socijalni rad, Područni ured Rijeka) u svoje objekte nužnog smještaja.

Nužni smještaj podrazumijeva smještaj koji zadovoljava minimalne životne potrebe korisnika, odnosno korištenje jedne ili više prostorija i sanitarnog čvora, te korištenje električne energije i komunalnih usluga.

Susjeda iz prizemlja, gospođa Elizabeta Kutin, kaže kako je u vrijeme tragedije čula čudne zvukove, kao da je nešto palo.

“Kad sam išla vidjeti što se zbiva, vidjela sam Damira svog krvavog, stajao je u hodniku… Došla sam do vrata sobe, Anđelko je bio unutra, na krevetu… Odmah sam alarmirala susjeda, on je zvao policiju i Hitnu pomoć. Poslije sam vidjela da je Anđelko ispuzao iz sobe i dovukao se van. Još sam u šoku”, ispričala je Kutin za burin.hr.

Ne znam što je bilo prije svega toga, nisam čula da su se svađali jutros, a ni sinoć. Anđelko je bio dobar ko’ kruh, Damir i ne baš. Jednom je i mene napao, i verbalno i fizički”, dodala je susjeda.