obavljen i pretres

Svećenik u zadarskom zaleđu priveden zbog seksualnog uznemiravanja maloljetnice

17.09.2024 u 11:09

Bionic
Reading

Još prije gotovo tjedan dana šibensko-kninska policija privela je don Darka Marušića, župnika u Perušiću Benkovačkom, zbog optužbi za seksualno uznemiravanje jedne 16-godišnjakinje. Policija je to sada potvrdila i za Zadarski.hr

'Kriminalistička istraga u Perušiću Benkovačkom je obavljena i navedeni događaj vam mogu potvrditi. Radi zaštite identiteta žrtve ovog kaznenog djela druge podatke policija o ovom slučaju više neće iznositi', potvrdila je za Zadarski hr. Sanja Baljkas, glasnogovornica PU šibensko- kninske.

Naime, još prije gotovo tjedan dana, točnije 11. rujna policija je zbog optužbi za seksualno uznemiravanje jedne 16-godišnjakinje privela don Darka Marušića, župnika u Perušiću Benkovačkom. Policija je pritom pretresla crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i župni ured don Darka Marušića, te oduzela dva kompjutora, laptop, mobitele i USB-ove.

Policija je o svemu obavijestila i Nadbiskupiju, koja je četiri dana kasnije na nedjeljnu misu, kojoj je svjedočila novinarka Nacionala, kao zamjenu poslala Marija Karadakića, jednog od svojih tajnika koji je propovijedao o borbi protiv Sotone i tjelesnih zadovoljstava.

Don Darko Marušić zaređen je za svećenika u lipnju 2011. godine u katedrali Sv. Stošije u Zadru. Mladu misu, o čemu su tada izvještavali lokalni mediji, služio je u Zemuniku kao 26-godišnjak. Danas je 39-godišnjak, a u Perušiću Benkovačkom, maloj župi koje broji tek stotinjak vjernika, svećenik je zadnjih nekoliko godina. Prije toga služio je u Gorici i Raštanima.