tragedija

Tramvaj naletio na pješaka u Zagrebu: Ozljede su bile preteške, preminuo je u bolnici

08.08.2024 u 11:18

Bionic
Reading

Jučer oko 12:10 sati u Zagrebu se dogodila prometna nesreća u kojoj je stradao 89-godišnji pješak koji je od posljedica preminuo u večernjim sastima u KBC-u Sestre Milosrdnice

Stariji muškarac kretao se tramvajskim stajalištem smještenim između južne kolničke trake Ulice kneza Branimira i južnih tramvajskih pruga, istočno od raskrižja sa Strojarskom cestom i Kružićevom ulicom. Na tom raskrižju prometom upravljaju semafori, koji su radili ispravno i automatski. Tramvaj je u raskrižje ušao na zeleno svjetlo.

Pješak je na udaljenosti od otprilike 3-4 metra od obilježenog pješačkog prijelaza počeo prelaziti tramvajske pruge u smjeru sjevera. U tom trenutku naletio je na njega tramvaj kojim je upravljao 50-godišnji vozač.

Tramvaj se kretao južnim tramvajskim prugama Ulice kneza Branimira u smjeru istoka, a u raskrižje je ušao kada je na semaforu za njegov smjer bilo upaljeno zeleno svjetlo.

Zbog zadobivenih ozljeda, 89-godišnjak je prevezen u Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, gdje mu je pružena liječnička pomoć. Nažalost, preminuo je u večernjim satima.