vračarski klan

U Španjolskoj uhićena dvojica srpskih kriminalaca: U akciji sudjelovala i hrvatska policija

24.10.2024 u 12:46

Bionic
Reading

U Barceloni su uhićena dvojica pripadnika beogradskog Vračarskog klana. Jedan od njih je navodni vođa, a drugog traže zbog ubojstva, otmice, iznude i premlaćivanja. Akciju je pokrenuo Europol, a u njoj su sudjelovale policije iz sedam zemalja

Unutar šest dana u Barceloni su uhićena dvojica pripadnika beogradske kriminalne organizacije Vračarski klan. Za njima je bila raspisana tjeralica u Srbiji, Austriji i Španjolskoj.

Španjolska policija je obznanila kako su među uhićenima vođa klana poznat pod nadimkom 'Ludi Johnny', ali i čovjek kojeg su u Srbiji tražili zbog ubojstva, u Austriji zbog otmice i nezakonitog pritvaranja, a u Španjolskoj zbog nanošenja tjelesnih ozljeda, piše N1.

On je sudjelovao u ubojstvu pripadnika crnogorskog Škaljarskog klana u ožujku 2020. godine, čije su tijelo pronašli u bunaru kod mjesta Sopot u Srbiji. Bilo je to samo jedno od preko 60 ubojstava pripadnika ove dvije skupine koje su u sukobu od 2014. godine, nakon što je 'pala' pošiljka kokaina u Valenciji.

Tereti ga se i da je u Austriji sudjelovao u otmici i mučenju još jednog pripadnika suparničkog klana. Od žrtvinog oca je tražio milijun eura. S obzirom na ozbiljnost zločina koje su pripadnici Vračarskog klana počinili u nekoliko europskih zemalja, istragu je vodio Europol, a u njoj su sudjelovale policije iz Austrije, Srbije, Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Francuske i Italije.