SVAĐA ZBOG PARKINGA

Zaštitar na Zrću pretukao troje Nizozemaca koji su došli na festival

12.07.2024 u 18:22

Bionic
Reading

Nizozemska influencerica Alennah van Wijk požalila se tamošnjim medijima na fizički napad koji su ona i njezini prijatelji doživjeli u četvrtak navečer na Zrću. Incident koji se dogodio u sklopu festivala Dropzone je i snimljen, te kruži Redditom, a o svemu se oglasila i zadarska policija

U snimci objavljenoj na Redditu vide se tri odvojena napada. U prvom je zaštitar napao partnera van Wijk usred ceste ispred same plaže, dok se kasnije vidi isti taj partner po imenu Frank koji izlazi iz automobila te viče na zaštitara da će 'platiti što treba'. Na trećoj snimci vidi se zaštitar kako na silu uzima ključeve automobila iz ruke influencerice, a osim što ju je nekoliko puta udario, na nju je i vikao. Na to se Robin, član njihovog društva koji je snimao sve, usprotivio pa je zaštitar krenuo i prema njemu, prenosi Večernji.

O incidentu je izvijestila je i zadarska policija, navodeći da su pronašli 25-godišnjeg zaštitara koji je teško ozlijedio stranca. Sve se, prema njihovim saznanjima, dogodilo sinoć oko 2.25 sati.

Sumnjiči ga se da je jučer, 11. srpnja oko 2.25 sati na Pagu u blizini plaže Katarelac fizički napao i ozlijedio 25-godišnjeg stranog državljanina koji se prethodno neprimjereno ponašao ispred ugostiteljskog objekta, nakon čega se udaljio. Ozlijeđenom muškarcu pružena je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici gdje mu je utvrđena teška tjelesna ozljeda. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 25-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške tjelesne ozljede, izvijestila avila je policija.

Robin je kasnije bio ispričao kako je zaštitar tražio 200 eura od njih nakon zbrke koja je nastala zbog parkinga. Uslijed rasprave zaštitar je navodno postao agresivan, a potom je htio uzeti i ključeve kako bi mu troje Nizozemaca platilo parking.

Nizozemska influencerica objavila je na Instagramu izjavu u kojoj navodi kako su potreseni i imaju modrice te da više neće komentirati slučaj jer surađuju s policijom na rješavanju slučaja. Festival Dropzone se također oglasio, te potvrdio da je zaštitara angažirala vanjska tvrtka te da nema nikakve veze s festivalom.

'Oštro osuđujemo bilo kakvu vrstu nasilja, ali ovaj zaštitar nema nikakve veze s Dropzonom i mi nemamo kontrolu nad bilo kojim parkiralištem u Novalji i plaži Zrće. Ovo je izolirani incident i dat ćemo sve od sebe da surađujemo s odgovornim ljudima u gradu i na plaži kako bismo osigurali da se ovakve stvari više nikada ne ponove i unište sav trud koji smo uložili da ovaj nevjerojatan festival učinimo sigurnim za svaku osobu', kažu iz organizacije festivala, a prenosi EDM Identity.