VOLONTIRANJE SE ISPLATI

Autori splitskog 'Happyja' dobili angažman!

04.04.2014 u 16:00

Bionic
Reading

Splitska verzija spota za pjesmu 'Happy' Pharrella Williamsa u kratkom vremenu potukla je rekorde i stigla do 750 tisuća pregleda na YouTubeu, a i sam autor pjesme uvrstio je brojne kadrove iz Splita u svoju službenu kompilaciju. Gradonačelnik Ivo Baldasar na primanju se zahvalio mladim kreativcima volonterima i ponudio im angažman na turističkoj promociji grada

'Predložio sam da pomognu s nekoliko ideja, da zajednički napravimo spot koji bi služio produžetku turističke sezone i propagiranju grada. Ponudili bismo ga agencijama i aviokompanijama za produljenje sezone. 'Happy' nećemo nagraditi, ali spremni smo sufinancirati novi projekt', kazao je Baldasar nakon susreta s Damirom Kalajžić, Sandrom Barabom, Brunom Bilonićem i Igorom Novakom

'Svi turistički spotovi dosad su bili stereotipni - more, znamenitosti, raj na zemlji i slično... Ovaj spot poslali smo svim gradovima - prijateljima, kao i onima s kojima nismo u takvom odnosu, a povratne reakcije bile su pune oduševljenja', dodao je splitski gradonačelnik.


Za četvero mladih Splićana Baldasarova ponuda vrlo je primamljiva jer ih je troje nezaposlenih, a Damira Kalajžić apsolventica je na Umjetničkoj akademiji. Spot za 'Happy' snimili su besplatno u samo tjedan dana, uz ogroman odaziv Splićana na njihov poziv preko Facebooka.

'Imamo ideju vezanu za Marjan, koji želimo približiti građanima i turistima. U turističkim spotovima inače se obično prikazuju lokacije, ali grad čine njegovi ljudi i Split tako treba predstavljati. Nismo očekivali ponudu gradonačelnika jer smo novi i zeleni, iznenađeni smo i zahvalni na ovoj prilici. Ali, bez lažne skromnosti, mislimo da možemo napraviti odličan posao', kazala je Damira Kalajžić.

Ako niste, pogledajte splitsku verziju spota 'Happy':