PREVIŠE PREMALOG

Novi papa hospitaliziran zbog skromnosti

20.05.2013 u 11:56

Bionic
Reading

Još uvijek svježi predsjednik uprave Katoličke crkve hospitaliziran je nakon što je odbio luksuzne slance s onim slanim gore

Novinske agencije diljem svijeta prenijele su danas jubilarni milijunti poziv pape Franje za napuštanjem materijalnog i okretanje bilo čemu drugom. Tomu je prethodio umivanje tehnološkom, a ne pitkom vodom koju je Papa prolio u lice zlim kardinalima, koji ga uporno žele prikazati u lošem svjetlu. Posljednji incident dogodio se kada je Papa odbio pečeni kruh i uživao u sirovom tijestu umjesto u razmetanju termičkom obradom.


'Pretpostavljamo da se zarazio iz medija koji ga ovih mjeseci zasipaju skromnošću', rekao je student treće godine medicine iz Rima, s obzirom na to da je poglavar Katoličke crkve inzistirao da se ne razmeću liječnikom s diplomom. 


261213,260984,260764,260589
Papa je prije toga imao uobičajeni komičarski nastup u kojem je rekao da se 'Crkva mora boriti protiv favoriziranja novca' te zaradio ovacije i dva dokumentarna filma. 'U prvom dokumentarcu Sveti Otac skida pozlaćene spojlere i s papamobila, čime ga pretvara u obični blindirani Mercedes. 
U drugom priča o tome kako su samo banke jako zle i da ne daju ljudima da žive kako oni žele dok nikoga ne ugrožavaju. Uglavnom dirljivo', otkrivaju News Barovi izvori iz Vatikana. Inače, poseban liječnički tim za skromnost u Crkvi poslan je iz Hrvatske kako bi novom papi pomogli u oporavku, ali i da im potpiše neke putne naloge.