POKLON IZNENAĐENJA

Tuđmanov dar za ulazak u EU stiže nakon 20 godina

24.05.2013 u 15:18

Bionic
Reading

Pokojni guru hrvatstva i utemeljitelj tradicionalne metode širenja Hrvatske prije 20 godina poslao je poklon Hrvatskoj povodom ulaska u EU

Iz Haaga bi ovih dana Hrvatskoj trebao stići poklon koji je Franjo Tuđman poslao još prije 20 godina s jedne od akcija s vrckavim Gojkom Šuškom. Veseli dvojac tada je zamislio Hrvatskoj darovati dio druge zemlje koja je bila bolesna u to vrijeme.

'Radi se o prekrasnoj optužbi ako sve prođe u redu i presudi se za agresiju na drugu državu. Šteta što tada više ljudi nije shvatilo namjeru predsjednika i ministra obrane koji su postrugali društvenu kremu Hrvata u BiH kako bi nam podarili iskričav hrvatsko-bošnjački sukob', potvrđuju izvori.


News Bar doznaje kako je salveta na kojoj je predsjednik navodno crtao podjelu Bosne ustvari bila samo jedna od studija za ulje na platnu na kojem Gojko Šušak i Slobodan Praljak pomažu ranjenom minaretu da se uspravi i nema stvarne veze s ovim poklonom. Navodno je brijunski sastanak Tuđmana i generala bio posvećen raspravi o poklonu, odnosno potvrdi naručivanja talijanske kuhinje od koje se kasnije odustalo.

'Presudnu ulogu u poklonu ipak je imao sin pokojnog predsjednika Miroslav, kojega smo zvali negativ zbog sličnosti s ocem', otkriva dobro upućeni izvor iz vremena naručivanja poklona za ulazak u EU. Još se ne zna tko će točno otvoriti poklon, tko će ga dočekati na aerodromu i hoće li biti pozvana obitelj pokojnog predsjednika.