Domišljati izumitelj pronašao je tehnološku soluciju koja će spasiti stolnjake diljem svijeta
Neki znanstvenici koriste svoje znanje za napredak u astronomiji, kemiji ili manje-više nečemu korisnom, a Daniel Perlman sa sveučilišta Brandeis vrlo je svjestan toga da ljudska civilizacija ne može kročiti naprijed ako nema idealnu bocu za vino.
I zato je napravio svoju bocu za vino - bocu koja nakon nalijevanja čaše ne curi.
Perlman je biofizičar po struci i izumitelj po zanatu te tvrdi da je trik dodati zakrivljenje na vrh boce koje zaustavlja tekućinu nakon što krenete podizati bocu. Izum je nastao kad je Perlman proučavao usporene snimke točenja vina - tri čitave godine tijekom čega je zaključio da se prolijevanje tekućine desi tek kada je boca potpuno puna ili skoro puna. S još jednim naborom uspio je nadograditi dizajn koji će popraviti problem s kojim se suočavaju mnogi obožavatelji vina.
Rješenje je dovoljno jednostavno da je uvjeren kako će ga dizajneri boca uzeti u obzir kad razvijaju staklenu ambalažu. Do tada, odnosno dok se ne prihvati diljem svijeta (ili ako se to uopće dogodi) - rješenje je dobra stara 'ništa ne curi ako ne koristite čašu'.