SAMO BACAJTE

Užasni ste u pikadu? Ovaj robot će vam pomoći!

23.03.2017 u 09:22

Bionic
Reading

Noć u obližnjem pubu nije cjelovita bez nekoliko partija pikada, no svi znaju da kad rastu promili - preciznost pada. Ovo ne vrijedi jedino kad koristite posebnu ploču Marka Robera koja automatski reagira i pozicionira se tako da strelica uvijek pogodi sredinu

Rober je, napomenimo, bivši inženjer u NASA-i koji je tri godine proveo dizajnirajući, gradeći i usavršavajući svoju metu za pikado koja funkcionira zahvaljujući šest kamera za praćenje pokreta Vicon i strelicama koje imaju ugrađene infracrvene reflektore. Ploči treba nešto manje od 200 milisekundi da predvidi kretanje bačene strelice i još 200 milisekundi da se pomoću motora pomakne u poziciju za savršen pogodak. Prije samog pogotka, naime, sustav može rafinirati putanju i promijeniti položaj ploče i do sto puta kako bi osigurao najbolji mogući rezultat - sredinu.

Drugim riječima, ako ste pijani k'o majka, jasno je da nasumično bačena strelica neće pogoditi sredinu. Ovaj stroj, naime, ne može skočiti pet metara u stranu i dohvatiti vaš leteći pokušaj. Koliko god impresivna bila, ova konstrukcija djelo je ruku bivšeg inženjera koji je radio na raketama, što otprilike znači da će jako mali broj nas imati jednu u garaži. Ako ste kao mi užasni u pikadu, sigurni smo da bi vam u lokalnoj birtiji dobro došao robot sličan Roberovom.

Automatska meta za pikado najbolja je meta za pikado! Izvor: Društvene mreže / Autor: Mark Rober