KARIJERA U USPONU

Tihana Lazović o prvoj stranoj ulozi: Vjerujem da nije posljednja!

09.11.2016 u 17:19

Bionic
Reading

Nakon što se dokazala ulogom u Matanićevom 'Zvizdanu', koja joj je donijela mnoga međunarodna priznanja, 26-godišnja zadarska glumica, koju trenutno gledamo u domaćoj seriji 'Novine', ostvarila je i svoju prvu ulogu u stranom filmu. Riječ je o drami 'Just like my son' u talijansko-belgijskoj koprodukciji talijanske redateljice Costanze Quatriglio

Prošle godine uvrštena je među deset najboljih mladih europskih glumaca i glumica u sklopu programa European Shooting Stars 2016, koji svake godine za vrijeme Berlinalea predstavlja nove glumačke nade europske kinematografije, a korak naprijed u karijeri za Tihanu Lazović nije izostao ni ove godine. Jedna od najcjenjenijih mladih hrvatskih glumica dobila je ulogu u talijanskom filmu 'Just like my son' redateljice Costanze Quatriglio u talijanskoj-belgijskoj koprodukciji. Kako je rekla za tportal, film je proteklih mjeseci snimala u Trstu, Bariju, Rimu i Iranu.

'Constanza Quatriglio je pogledala 'Zvizdan' i nakon toga me pozvala u Rim na audiciju. Odmah smo se skužile. Ova uloga za mene je bila velik izazov zbog glume na stranom jeziku. Sretna sam zbog svog prvog projekta izvan Hrvatske, a nadam se da nije i posljednji', rekla nam je Tihana. A o kakvoj je ulozi riječ?

'Igram Ninu, djevojku hrvatskog podrijetla koja živi u Italiji i radi u centru za izbjeglice', otkriva 26-godišnja zadarska glumica, o čijoj novoj ulozi pišu i strani portali Variety te Screen Daily. U intervjuu za tportal prošle godine nakon 'Zvizdana' Tihana je ovako opisala svoj glumački put:

'Rad, rad, rad, talent pa opet rad. Ne promišljam i ne kalkuliram ni u čemu, pa ni u poslu. Dosad me vodila isključivo intuicija i nije me prevarila. I naravno, sreća da surađujem s predivnim i velikim redateljima.'

Odlične uloge je ostvarila i u filmovima 'S one strane' Zrinka Ogreste i obiteljskoj drami 'Šuti' Lukasa Nole, zbog koje je proglašena najboljom debitanticom u Puli 2013.