Napunite baterije

10 ideja za savršen wellness vikend u vašoj blizini

21.04.2016 u 11:08

Bionic
Reading

Zbog današnjeg užurbanog, modernog i ponajčešće stresnog načina života, često se dogodi da ste umorni i bezvoljni. U većini slučajeva nemate niti dovoljno vremena za odmor niti si možete priušititi pravi godišnji. Ako želite barem malo napuniti svoje baterije ili pobjeći od svakodnevice tada je najbolje rješenje „bijeg za vikend“, a idealna kombinacija je wellness u vašoj blizini! Promjena sredine uvijek je dobra, pogotovo kad se uz to još rješavate stresa, relaksirate tijelo i zabavljate. U nastavku vam donosimo 10 ideja za savršen wellness vikend, a na vama je samo da odaberete najbližu lokaciju

1.Zadar: Panoramska zemljana sauna s pogledom na more

Bez obzira želite li se opustiti u zatvorenom ili otvorenom bazenu, turskoj kupelji, isprobati neku od masaža ili se jednostavno psihofizički relaksirati u panoramskoj zemljanoj saunom s pogledom na more u Zadru. Uživajte u ritualima polijevanja toplom vodom, pilingu i masaži cijelog tijela te se napunite energijom i snagom za novi radni tjedan.


2.Split: Razmazite se čokoladom

Tko kaže da se čokolada može samo jesti? U Splitu, uz ostale tretmane, možete isprobati i čokoladni spa ritual tijela. Podarite svojoj koži nezaboravni užitak pilinga i hranjivih eliksira za tijelo i tonifikaciju – sve na bazi čokolade!


3.Krapinske Toplice: Na izvoru termalne vode i ljekovitog blata

Želite iskusiti općepoznatu učinkovitost termalne vode i ljekovitog blata? Zaputite se u Hrvatsko zagorje i otkrijte njihove čari. Prirodno ljekovito blato ondje sazrijeva na izvoru termalne vode u blizini kupališta, a nepresušiv je izvor energije i zdravlja, a možete ga isprobati u mnogim masažama ili parnim saunama u sklopu termi.



4.Beli Manastir: Za ljubitelje eteričnih ulja

Ukoliko ste zaljubljenik u masaže eteričnim uljima, za to preporučamo Beli Manastir. Uz to, možete uživati u saunama, ležećim ili sjedećim kapsulama za pročišćavanje i ostalim blagodatima wellness centra. Pobjegnite od stresa i odmorite se gradske gužve i umora u prirodnim bogatstvima Baranje.


5.Umag: Upoznajte čari ayurvedskih i tajlandskih rituala

Svi ljubitelji dalekog Istoka u Umagu mogu naći autentične ayurvedske i tajlandske rituale s izvornim terapeutima. Opustite dušu i tijelu uz masaže u orijentalnom stilu i obnovite kožu aktivnim sastojcima iz morskih algi.


6.Zagreb: Brzi odmor u metropoli

I u centru Zagreba možete se opustiti se i zaboraviti na stres u wellness centrima – uzmite kratku pauzu od užurbane poslovne svakodnevnice i isprobajte neki od kozmetičkih tretmana, počastite svoje tijelo te uspostavite ponovnu ravnotežu duha i tijela.


7.Rovinj: Drvo, kamen voda i zlato za vaš užitak
Osvježite vaše tijelo i obnovite vašu životnu i radnu energiju uz razne vrste masaža i blagotvornih kupki temeljenih na prirodnim materijalima: drvu, kamenu, vodi i zlatu. Tajna vrhunskih tretmana koji vam osiguravaju vitalnost, učvršćuju i dubinski regeneriraju kožu, leži u aktivnom spoju prirodnih elemenata i vrhunskih terapeuta.


8.Osijek: Opuštanje turskoj kupelji nad Dravom

Turska kupelj ili hammam jedan je od najstarijih oblika opuštanja i čišćenja organizma. Njime se potiče regeneracija kože koja postaje mekša i nježnija, a u hammamu možete uživati u predivnom pogledu na rijeku Dravu.


9.Dubrovnik: Neka vas paze najnagrađivaniji centari na Jadranu

Wellness podrazumijeva relaksaciju tijela i uma, blagotvorne kupke, revitalizirajući tretmane njege lica, tijela i kože. U Dubrovniku se nalaze najnagrađivanijih spa centri na Jadranu. Možete birati između raznih sauna, bazena, masaža, kozmetičkih tretmana, ali svakako će vas najviše impresionirati bazen i pripadajuća terasa koji nude prekrasan pogled na Jadransko more.


10.Novi Vinodolski: Razmazite duh i tijelo

Pronađite svoju oazu mira u mirisnim kupkama, aromaterapijama i njezi lica te razmazite svoj duh i tijelo na hrvatskom primorju. Najveći problem bit će izabrati koji program izabrati između mnoštva tradicionalnih rituala, masaži, sauna, kupki i ostalih tretmana.

Više inspiracije za savršen welness vikend potražite na hrvatska.hr!

Ovaj promo prilog napravljen je u produkciji Tnative tima tportala u suradnji s HTZ-om kao dio native sadržaja tportala, a u skladu s najvišim profesionalnim standardima.