SLUŽBENO JE

Adidasove sambice više nisu najpopularnije, a sada svi govore samo o ovom modelu

24.07.2024 u 18:07

Bionic
Reading

Nakon višesezonske i posve uvjerljive dominacije adidasovog modela Samba, u posljednja tri mjeseca na modnoj sceni dobio je dostojnu zamjenu

Stigao je novi kvartalni izvještaj modne platforme Lyst, a s njim i saznanje o tome koje su komade modni konzumenti najviše pretraživali i kupovali u posljednja tri mjeseca.

Čak nekoliko modela tenisica pronašlo se na listi top 10 najpopularnijih komada, a ono što je posebno zanimljivo da više ne uključuju legendarne sambice.

Na modnoj sceni pojavio se novi retro favorit, a riječ je o modelu SL72. U izvještaju Lysta smjestio se na visoko drugo mjesto najpopularnijih modnih komada u posljednjem kvartalu ove godine, a bolji od njega samo je model iz suradničke kolekcije španjolske modne kuće Loewe i švicarskog brenda On.

LOEWE x On Cloudtilt 2.0, model tenisica za trčanje kombinira LOEWE-ovo luksuzno znanje i iskustvo s On-ovom tehnologijom za povećanje performansi, što je rezultiralo titulom danas najpoželjnijeg komada na modnoj sceni.

O adidasovom modelu SL72, s druge strane, ovih se dana najviše govori u kontekstu modne kampanje s 'it' djevojkom Bellom Hadid u glavnoj ulozi.

Njemački sportski div u međuvremenu je odustao od reklame zbog burne reakcije javnosti, a hoće li njegova odluka utjecati na popularnost siluete ostaje za vidjeti.

Podsjetimo, prošlog tjedan adidas je Bellu Hadid, manekenku poznatu po svojim propalestinskim stavovima, izostavio iz reklamne kampanje za retro tenisice SL 72, dizajnirane za Olimpijske igre u Münchenu 1972. godine, koje su obilježene masakrom nad izraelskim sportašima.