NA MODNOM RADARU

Ljepše no ikad: Omiljene platnene tenisice sada odišu luksuzom

12.07.2024 u 09:47

Bionic
Reading

Kao što je dizajn omiljenih anatomskih natikača brenda Birkenstock inspirirao vodeće modne kuće na kreiranje vlastitih inačica, isto se dogodilo s omiljenim tenisicama skejtera

Nakon što je debitirao godine 1966., legendarni model tenisica Authentic s potpisom kalifornijskog brenda Vans zadržao je svoj originalan dizajn, a od glavnog odabira skejtera posljednjih godina postao je nezaobilaznim modelom u ormaru fashionistica.

Poput modela Authentic, slična je sudbina zadesila nešto mlađi model Old Skool, a naposljetku i udobnu slip-on verziju, po uzoru na papuče.

Potonji, kao i stari model Authentic, sada je dobio dizajnersku verziju zahvaljujući talijanskoj Bottega Veneti.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; Montaža Neven Bučević

Ova modna kuća, na čelu s dizajnerom Matthieuom Blazyjem, od sada nudi luksuznu liniju tenisica Sawyer, a one, po brojnim elementima, nalikuje kultnim modelima tenisica brenda Vans.

Za sada dostupan samo u kremastobijeloj boji, model Sawyer s dodatkom vezica tako ima oblogu na gornjem dijelu poput modela Authentic, a također ga krasi iskrižani potplat te se ne razlikuje previše od Vansovog prepoznatljivog 'vaflastog' potplata.

Ipak, velika razlika između Botteginog prijedloga i para klasičnih vensica od platna nalazi se u vještini izrade.

Talijanska modna kuća specijalizirana je za vrhunsku kožnu galanteriju i tenisice iz linije Sawxer nisu iznimka po tome. Izrađene su od meke teleće kože, koja je utkana u Bottegin prepoznatljiv uzorak intrecciato, što ih čini posebno luksuznim, kao i cijena od 950 eura, koliko je potrebno izdvojiti za verziju s dodatkom vezica.

Verzija po uzoru na Vansov podjednako popularan model Slip-on u prodaji se nalazi po nešto nižoj cijeni, od 890 eura, a dostupna je u tri neutralne boje - crnoj, kremastobijeloj i maslinastozelenoj.

Iako na street style sceni i dalje uvjerljivo dominiraju retro modeli predvođeni Adidasovim sambicama, intenzivnim vraćanjem trendova iz nultih godina lako je pretpostaviti da će modeli tenisica brenda Vans, pa i njihove dizajnerske inačice, uživati veliku popularnost u mjesecima što dolaze.