NIJEDNE NEMA BOLJE…

Američki policajac dobio otkaz jer je pucao na vozača!

04.10.2013 u 13:00

Bionic
Reading

Policajac Justin Boehm iz Austina u Teksasu zaustavio je u svibnju Jamesa Bartona koji je prošao kroz crveno svojim pick-upom. Kad je Barton izašao iz vozila, Boehm je zapucao, iako je Barton vadio dokumente! Srećom, Boehm ne gađa dobro

Slučaj se našao na sudu gdje je Justin Boehm oslobođen krivnje jer je postupao ne znajući što Barton ima u džepu. No premda je prestravljeni James Barton odmah bacio novčanik i ušao u pick-up evidentno nenaoružan, Boehm je postupio filmski: izvukao je Bartona i polegao ga na asfalt, a onda je stiglo i pojačanje. Ipak se sve to događa u Teksasu. Siroti Barton doživio je napad panike i završio na hitnoj.

No šef policije u Austinu Art Acevedo zanemario je odluku civilnog suda i suspendirao Boehma 'na neodređeno', što u praksi znači da Boehm više nikada neće raditi za policiju u SAD-u. Ima se pravo žaliti, ali ne može se nadati da će se Acevedo predomisliti. Otkako je u lipnju 2007. Acevedo postao šef policije, otpustio je ili suspendirao više od 300 policajaca zbog pretjerane upotrebe sile. Ni Teksas očito nije više što je nekoć bio.