POSEBNO DIZAJNIRANE

Beyonce zbog tenisica optužena za okrutnost

28.02.2013 u 10:15

Bionic
Reading

Nedavno se slavna Beyonce pohvalila novim parom luksuznih visokih tenisica, međutim materijali od kojih su te tenisice izrađene alarmirali su aktiviste za prava životinja. Naime, Beyonceine bijele tenisice napravljene su od kože čak pet različitih životinja

Beyonceine tenisice

Iako na prvi pogled djeluju kao posve obične kožne tenisice s čičkom i moderno povišene, Beyonce ih je posebno naručila, izrađene su od najmanje pet različitih životinjskih koža: raže, anakonde, noja, krokodila i teleta.

Obožavatelj i skupine koje se bore za dobrobit životinja Beyonce su zbog tih tenisica oštro osudili te je prozvali razmaženom i okrutnom zbog naručivanja takve obuće. Glasnogovornik organizacije PETA rekao je: 'Te tenisice napravljene po narudžbi vrlo su skupe, a za njih su svojim životom platile i životinje.'

Prljavo bijele visoke tenisice napravljene su po uzoru na popularne tenisice sa skrivenom petom koje je prva osmislila dizajnerica Isabel Marant, a Beyonceinim tenisicama dan je takozvani Eden makeover koji je učinio brend PMK te su u potpunosti napravljene od kože.

PMK omiljeni je Beyoncein i Jay-Z-jev brend. Tako je PMK prošle godine dizajnirao posebne cipele za Jay-Z-ja, a i one su bile i više nego luksuzne te napravljene od kože reptila.

Nazvane The King-Bey, tenisice koje je odobrila i sama Beyonce, ukrašene su i zlatnim detaljima. Cijena još uvijek objavljena, no običan model tenisica sa skrivenom petom prodaje se za 350 dolara, a ove će zasigurno koštati znatno više.