Baš je wow

Blanka Mateša o modi i stilu: 'Može se izvrsno izgledati i u običnoj majici i trapericama'

28.09.2024 u 09:39

Bionic
Reading

Sveučilišna profesorica Blanka Mateša privlači poglede gdje god se pojavi. Modni stil poznate Splićanke uistinu je besprijekoran te uvijek odiše ukusom i profinjenom elegancijom, a tako je bilo i na nedavnoj proslavi rođendana Croatia Airlinesa gdje je zablistala u sjajnoj kombinaciji u pratnji supruga. Zlatka Mateše. Za tportal je otkrila 'male tajne' svog modnog stila

Cijelo izdanje Blanke Mateše bio je pun pogodak, a za tu prigodu odabrala je crnu haljinu splitskog modnog brenda Arileo, inače njezinih dragih prijatelja Marije i Jurice Pirića, koja je istaknula njezinu besprijekornu liniju. Uz nju je uparila oversized sako brenda Max Mara. Ljubiteljica mode, vrlo dobro zna da su uz pomno odabrane komade sasvim dovoljni minimalni modni dodaci, a u njezinu slučaju to je billa efektna crvena Louis Vuitton torbica.

Svojim je izdanjem također potvrdila da je majstorica svježeg i nenametljivog, ali istvoremeno divnog make-upa. I ovog puta zvijezda njezinog looka definitivno je bio savršeni nude ruž. Sve u svemu, njezina pojava uvijek je senzualna i glamurozna.

'Volim da se žene, bez obzira na godine i tjelesnu građu, osjećaju lijepo u svojoj koži i da se zabavljaju s modom', kaže nam izv. prof. dr. sc. Blanka Mateša, pročelnica Katedre za građansko pravo na Pravnom fakultetu u Splitu. Lijepa Splićanka od malena prati modu, a ispričala nam je što joj je najvažnije kod mode.

Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Bertrand Gilles/ABACA / Abaca Press / Profimedia

'Sve ovisi o vama i kako zračite'

'Najvažnije mi je da se ugodno osjećam u onome što nosim. I ne mora biti skupo. Svatko može dobro izgledati. Bitno je da je dobar materijal i kroj koji pristaje toj osobi. Može se izvrsno izgledati i u običnoj majici i trapericama, sve ovisi o vama i kako zračite. I kako stilizirate odjeću', rekla nam je. Doznali smo i čime se vodi u svom stilu kojeg svi hvale.

Ima umjetničku crtu

'Stil je način izražavanja, nije vezan isključivo za odjeću. To je, zapravo, umjetnička crta. Kreativna sam i u drugim sferama života, npr. u kuhinji. Volim detalje i u domu, volim da mi je i radni prostor ugodan i da ugodno miriše. Vjerojatno se rodimo s tim, oduvijek sam takva', kazala je Blanka Mateša.

u parizu

Kolinda s Jakovom, a Zlatko Mateša ovog puta bez Blanke: Pogledajte tko sve prati finale vaterpola

Pogledaj galeriju