modni klasik

Brooke Shields čuvala je vjenčanicu u kojoj se udala za Andrea Agassija, a sada je nosi njezina kći

29.08.2024 u 21:00

  • +8

Grier Henchy

Izvor: Profimedia / Autor: T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bionic
Reading

Brooke Shields možda više nije u braku s Andreom Agassijem, ali glumca je otkrila kako je njezina vjenčanica iz 1997. našla novi život i to na maturi njezine 18-godišnje kćeri koja se održala ovog ljeta

Brooke Shields, 59-godišnja zvijezda filma' Pretty Baby' za magazin People otkrila je da je njezina najmlađa kći, Grier Henchy, posegnula za njezinom haljinom te je nosila na ceremoniji povodom mature. 'Njena maturalna haljina bila je moja prva vjenčanica,' otkrila je Brooke.

Mamina vjenčanica kao maturalna haljina

Brooke je predivnu satensku haljinu s korzetom u boji slonovače nosila kada je izrekla sudbonodno 'da' tenisaču Andreu Agassiju. Par se na kraju razveo dvije godine kasnije, 1999. Za Grierinog oca, Chrisa Henchyja Brooke se udala 2001. godine, a njezina najmlađa kći napravila neke promjene na haljini kako bi je odjenula za maturu.

'Morali smo kroj malo učvrstiti kako bi bio uglađen', rekla je Grier, objašnjavajući: "Izvadili smo sve pufove jer nisam želio da bude puf.' 'I napravili smo da bude bez naramenica', dodala je ponosna mama brucošice Sveučilišta Wake Forest.

Premda brak s Agassijem nije uspio, Brooke - koja je svog prvog supruga nazvala 'dobrim momkom' - rekla je da se haljina činila 'kao veliki trenutak punog kruga koji nečemu daje čast', dodavši: 'Mislim da je to zdravo.'

'Izgledala je sjajno u njoj', rekla je Brooke, dodavši za People da je za Grier bila 'velika čast' nositi njezinu vjenčanicu.

'One inače ne misle da sam cool', dodala je glumica, ali čini se da Grier i njezina 21-godišnja starija sestra Rowan definitivno odobravaju garderobu svoje slavne mame. Brucošica koledža i IMG model prošetala je crvenim tepihom CNN Heroes 2023 u crnoj haljini Richarda Tylera koju je Shields nosila na balu 2006., a Grier je također blistala u jednoj od maminih starih zlatnih haljina ranije te godine.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Posudbe iz maminog ormara

Kada je riječ o posudbi odjeće, njezinim kćerima 'ništa nije zabranjeno', rekla je Shields.

'Iskreno govoreći, mogu nositi bilo što jer spremaš stvari i pitaš se zašto', ispričala je. 'To je kao neka velika Sotheby’s aukcija? Čisto sumnjam. Osim ako se ne radi o kultnim predmetima. Pa kad imaju drugi život, to je dobar osjećaj.'

Međutim, supermodel je ipak odnijela jedan 'ikonski' predmet na dražbu. Naime glumica će prodati traperice koje je nosila na snimanju Calvina Kleina 1980. na nadolazećem događaju Studio Auctions pod nazivom 'From Bombshells to Blasters: An Auction You Can't Refuse' - a prema Peopleu, poznate traperice su procijenjene na 50.000 dolara.