pun pogodak

Cate Blanchett očitala je stilsku lekciju: Odijelo i točkice itekako mogu biti dobar spoj

30.08.2024 u 10:55

  • +5

Cate Blanchett

Izvor: Profimedia / Autor: Daniele Cifalŕ/NurPhoto/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Cate Blanchett transformirala je crveni tepih Venecijanskog filmskog festivala u svoju modnu pistu. A stajlinzi koje je prošetala su besprijekorni. Ovog puta pažnju je privukla odijelom na točkice i pokazala kako je taj uzorak itekako prigodan za svečana pojavljivanja

Dvostruka oskarovka nosila je dizajnerske lookove za razna događanja tijekom filmskog festivala koji završava 7. rujna. Cate je u Veneciji oduševila je modnim izborima koji prelaze granice trendova i poigravaju se s bezvremenskom klasikom i chicom.

Baš svaki njezin stajling imao je 'wow' efekt, od kombinezona otvorenih leđa s niskom bisernih perli pa do haljine metalik nijanse s nanizanim biserima i otkrivenih ramena.

Odijelo umjesto haljine

Iako Cate, inače velika pobornica modne održivosti, redom bira besprijekorno dobre i stilski dotjerane haljine, ona je zapravo velika ljubiteljica odijela. Naime, Cate je na 81. izdanje Filmskog festivala u Veneciji stigla kako bi predstavila svoj novi filmski projekt, 'Disclaimer' ali i usput udijelila pokoju stilsku lekciju.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Stajling predstavljen na modnoj reviji

Na službenom drugom danu filmskog festivala, Blanchett je nosila Moschino odijelo iz kolekcije konfekcije talijanske luksuzne modne kuće za jesen 2024. tijekom foto poziva za seriju 'Disclaimer' Odijelo, koje je debitiralo na pisti tijekom milanskog tjedna mode prošle veljače, sadržavalo je odgovarajući set, uključujući sako s dvostrukim kopčanjem i hlače širokih nogavica.

I hlače i sako bili su s crni s velikim bijelim točkama koje su krasile tkaninu. Inače, prema pisanju WWD-a, točkasti motiv jedna je od 'poznatih značajki osnivača Franca Moschina' koja je predstavljena u kolekciji konfekcije za jesen 2024.

Po pitanju ostatka stjalinga Cate se držala klasike - odijelo je uparila s crnim salonkama špic vrha i bijelom košuljom sa strogo definiranim ovratnikom.

  • +8
Cate Blanchett Izvor: Profimedia / Autor: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia