NENADMAŠNA JE

Cate Blanchett ima fantastičan stajling: Da, dobro vidite, ona nosi top napravljen od - žlica

07.08.2024 u 10:08

  • +5

Cate Blanchett

Izvor: Profimedia / Autor: ROB LATOUR / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Australska glumica Cate Blanchett ponovno je dokazala svoj status modne vizionarke na premijeri filma 'Borderlands' u Los Angelesu. Glumica, poznata po svojoj neustrašivosti kako na velikom platnu tako i na crvenom tepihu, privukla je sve poglede avangardnim modnim izborom

Svako pojavljivanje Cate Blanchett na crvenom tepihu je posebno, a njezino posljednje izdanje teško će se moći nadmašiti. Zvijezda njezinog stajlinga bio je fantastičan top izrađen od 102 srebrne žlice, djelo stockholmske marke Hodakova.

Blanchett je upotpunila svoj look ravnim crnim hlačama na crtu i crnim štiklama obrubljenim sitnim metalnim zakovicama. Jedini komad nakita koji je nosila bio je upečatljiv prsten s potpisom Louisa Vuittona, a uz ovakav top više od toga nije bilo ni potrebno.

Žlice kao inspiracija

Njezin odvažni izbor odjeće izazvao je razne reakcije, uključujući šaljivu opasku kolegice Jamie Lee Curtis, koja je sugerirala da je outfit zbog mnoštva žlica možda inspiriran popularnom TV serijom 'The Bear'. Blanchett je, međutim, ostala tajanstvena kad je modna inspiracija u pitanju, dopuštajući svom outfitu da govori sam za sebe.

Ova 55-godišnja glumica već godinama pomiče granice modnog izražavanja. Njena sposobnost da nosi sve od visoke mode do eksperimentalnih komada – i to s jednakom lakoćom čini je jednom od najzanimljivijh osoba na crvenom tepihu. Njen najnoviji izlazak na crveni tepih još je jedan dokaz da za nju ne postoje granice u kreativnom izražavanju, bilo da je riječ o glumi ili modi.

Cate Blanchett

Ovako dobar kombinezon dugo nismo vidjeli, a kraljica crvenog tepiha zna kako ga nositi

Pogledaj galeriju

Tko stoji iza brenda Hodakova?

Skandinavski brend Hodakova Blanchett je nosila i u modnom ediotrijalu za kineski Vogue, a tad se fotografirala u srebrnom metalnom korzetu.

Brend Hodakova, poznat je po svom održivom pristupu modi, a koristi reciklirane materijale za stvaranje luksuznih, ručno rađenih komada, što savršeno odgovara i slavnoj glumici koja već godinama propagira modnu održivost na crvenom tepihu pa najčešće nosi haljine u kojima se ranije pojavljivala.

Iza njega stoji Ellen Hodakova Larsson, inovativna švedska dizajnerica, koja utjelovljuje duh održive mode s avangardnim pristupom. Odrasla je na konjskoj farmi blizu Strängnäsa, sat vremena udaljenog od Stockholma, a priznaje da joj je djetinjstvo, obilježeno očevom vojnom karijerom i majčinim krojačkim umijećem, postavilo temelje za jedinstveni pristup modi. 'Moji roditelji rijetko su kupovali nove stvari. Radilo se o stvaranju onoga što nam je potrebno', kaže Larsson.

Nakon diplome na Švedskoj školi za tekstil 2020. godine, Larsson je pokrenula brend Hodakova, a njezin rad karakterizira inovativno korištenje rabljenih materijala i vintage modnih dodataka pa često 'spašava' komade iz prethodnih sezona ili otpatke luksuznih brendova poput Guccija.

Larsson transformira ove materijale u suvremene interpretacije klasičnih odjevnih predmeta. Za kolekciju jesen/zima 2023. predstavljenu u Parizu, stvorila je pencil suknje od kožnih remena, haljinu do gležnja ukrašenu šivaćim iglama te haljine s kapuljačom izrađene od najlonskih vjetrovki švedskog brenda Houdini.

Larsson se fokusira na stvaranje svestranih i bezsezonskih komada, izbjegavajući jarke boje u korist suzdržane, neutralne palete. 'Izazov je iskoristiti bezvremenost za stvaranje nove vrste bezvremenosti', objašnjava Larsson, naglašavajući svoju misiju redefiniranja održive mode. Njezin rad ne samo da promiče ekološku svijest, već i potiče na promišljanje o konzumerizmu i brzoj modi.