MODNI EKSPERTI SLOŽNI

Četiri modela tenisica koje će vladati modnom scenom u narednim mjesecima

04.12.2019 u 06:56

Bionic
Reading

Kada je riječ o nadolazećim trendovima u svijetu tenisica, modni znalci uvjereni su da će glavnu riječ voditi ekološke inačice, a nakon analiziranja viđenih modela u nadolazećim dizajnerskim kolekcijama i razgovora s predstavnicima popularne modne platforme Lyst, uredništvo stranice Who What Wear ove specifične siluete tenisica proglasilo je velikim trendom u nadolazećoj, 2020. godini

Bijele tenisice u duhu minimalizma

Zahvaljujući popularnosti tenisica s potpisom francuskog ekološkog brenda Veja, modeli čistih linija i dizajna u duhu minimalizma i narednih mjeseci bit će itekako poželjan odabir. Uvjerljivo najpopularniji model nesumnjivo su Adidasove tenisice Stan Smith, koje je neizmjerno voljela nositi bivša kreativna direktorica francuske modne kuće Céline, Phoebe Philo. Vlastitu verziju bijelih tenisica u duhu minimalizma, između ostalih, u nadolazećoj kolekciji predstavila je britanska dizajnerica Stella McCartney.

Tenisice s debelim potplatom

Trend predimenzioniranih tenisica zahvaljujući debelom potplatu svoju modnu vladavinu, po svemu sudeći, nastavlja i u novoj kalendarskoj godini.

Kako je u svom tradicionalnom izvještaju naglasila modna platforma Lyst, ove godine svake dvije minute na internetu se pretražuju tenisice Alexander McQueen, a koje su postale veliki hit u domaćim i svjetskim okvirima.

  • +8
Najpoželjnije bijele tenisice Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nove 'ružne' tenisice

Za trend ružnih tatinih tenisica glavnog krivca brojni vide u francuskoj modnoj kući Balenciaga i lansiranju modela Triple S koji se uspio rasprodati svugdje tijekom 2018. i 2019. godine. Primjer gruzijskog dizajnera Demne Gvasalije na čelu modne kuće Balenciaga odlučile su pratiti i ostali, poput talijanskog Guccija s modelom ukrašenim presijavajućim kamenjem i francuskog Louis Vuittona s modelom Archlight.

Sudeći po nadolazećim kolekcijama renomiranih dizajnerskih imena, takozvane ružne tenisice ističu se jarkim fluorescentnim bojama koje tradicionalno krase one za trčanje.

Vintage tenisice

Prema mišljenju uredništva popularne modne stranice Who What Wear, vintage modeli tenisica doživjet će još veći uspjeh u narednim mjesecima.