UDOBNE I CHIC

Cipele s ovim detaljem apsolutni su hit, a ovu Zarinu verziju od 18 eura isplati se uloviti

26.08.2024 u 16:20

  • +3

Zarine sandale s petom kitten

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bionic
Reading

Dok su ravne cipele dominirale posljednjih godina, čini se da su se ove godine na velika vrata vratile kitten potpetice kakve su vrhunac popularnosti posljednjih put doživjele 90-ih

Posljednjih godina sandale s dodatkom potpetice promijenile su se na neviđen način. Od glomazne platforma pete, tanke stiletto pa sve do potpetica koje broje svega par centimetara, potpuno ravnih potplata ili punih verzija (wedge) bez žrtvovanja udobnosti.

Detalj minijaturne pete kitten posljednjih mjeseci pokazao se najpoželjnijim, pritom kraseći brojne modele sandala i trendovskih cipela slingback.

Proteklu godinu možda je obilježila Y2K estetika, no ove se sve vrti oko modnog minimalizma 90-ih stoga ne čudi da je, u pogledu obuće, obilježena modelima obuće s minijaturnom petom kitten.

Podrijetlo potpetice kitten

Iako su najvrući trend ove godine i vezujemo ih za 90-e i nulte godine, na modnoj sceni veći su zamah uzele 40-ih godina prošlog stoljeća, kao alternativa nošenju tradicionalnih potpetica stiletto potpetica iz 1940. Niske i nježne siluete, potpetice koje broje nekoliko centimetara podsjećale su na mačiće po kojima su dobile naziv.

  • +8
Sandale s kitten potpeticom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Tijekom 50-ih i 60-ih godina, cipele s dodatkom pete kitten postale su izbor broj jedan modnih ikona tog doba poput glumice Audrey Hepburn i američke prve dame Jackie Kennedy, no tijekom 70-ih i 80-ih potpetica se podigla nekoliko centimetara i dobila platformu.

Tek kasnih 90-ih i ranih nultih godina cipele minijaturnom petom kitten ponovno su zaživjele kao trend, u čemu im je pomogao Manolo Blahnik, omiljeni dizajner Carrie Bradshaw.

Zarine sandale s petom kitten

Crne, bijele, jarkih boja, sjajne, široke široke, cvjetne ili bilo koje vrste detalja koje možete zamisliti, kitten cipele vratile su se na velika vrata na modnu scenu, a nose se uz sve.

Očekivano i na ovaj trend u svijetu obuće odgovorila je španjolska Zara na čijim se policama ovih dana najviše ističe ovaj model koji je moguće nabaviti po 18 eura, cijeni sniženoj za 40%.

  • +3
Zarine sandale s petom kitten Izvor: Promo fotografije / Autor: promo