Ako s u vam obične palačinke već pomalo dosadile, svakako isprobajte ovu njihovu slanu varijantu koja se može peći i u mikrovalnoj pećnici
Gotove u tren oka, ove slane palačinke predstavljaju odličnu ideju za brzu, a vrlo finu večeru, ali i kao odlično jelo koje ćete poslužiti kada vam dođu iznenadni gosti. Vrlo jednostavne za pripremiti, zahvaljujući bogatim dodacima, ove slasne palačinke vrlo su bogatog okusa.
Potrebni sastojci:
Za palačinke:
- 100 g brašna
- Pola žlice otopljenog maslaca
- 1 čaša mlijeka
- 1 prstohvat soli
Za punjenje palačinki:
- 100 g rikule
- 12 listova svježeg bosiljka
- 100 g cherry rajčica
- 100 g gljiva iz konzerve
- 1 trokut parmezana
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Sol
- Malo aceta balsamica
Priprema:
Sastojke za palačinke pomiješajte mikserom i ostavite da tijesto odstoji pola sata u hladnjaku.
Operite, osušite i na pola prerežite cherry rajčice.
Gljive iz konzerve dobro ocijedite od tekućine.
Parmezan narežite na listiće.
Ispecite palačinke s malo ulja na tavici ili u mikrovalnoj pećnici. Za pečenje palačinki u mikrovalnoj slijedite ove upute: Tanjur namažite s malo maslaca ili ulja, dodajte smjese za jednu palačinku i ravnomjerno rasporedite po tanjuru. Stavite tanjur u mikrovalnu pećnicu na 60 sekundi i dajte joj još 10 sekundi ako vidite da nije u potpunosti gotova. Ponavljajte istu radnju s čistim tanjurom dok ne potrošite tijesto i napravite nekoliko palačinki.
Za posluživanje svaku palačinku stavite na poseban tanjur, a po vrhu rasporedite rikulu, bosiljak, rajčicu, gljive i kriške sira. Začinite solju, maslinovim uljem i balzamičnim octom.
UKUSNI I HRANJIVI ZALOGAJČIĆI