odlična ideja

Dosadile su vam klasične palačinke? Isprobajte ovu slasnu, slanu verziju koja oduševljava brzinom pripreme

07.10.2021 u 12:50

Bionic
Reading

Ako s u vam obične palačinke već pomalo dosadile, svakako isprobajte ovu njihovu slanu varijantu koja se može peći i u mikrovalnoj pećnici

Gotove u tren oka, ove slane palačinke predstavljaju odličnu ideju za brzu, a vrlo finu večeru, ali i kao odlično jelo koje ćete poslužiti kada vam dođu iznenadni gosti. Vrlo jednostavne za pripremiti, zahvaljujući bogatim dodacima, ove slasne palačinke vrlo su bogatog okusa.

Potrebni sastojci:

Za palačinke:

  • 100 g brašna
  • Pola žlice otopljenog maslaca
  • 1 čaša mlijeka
  • 1 prstohvat soli

Za punjenje palačinki:

  • 100 g rikule
  • 12 listova svježeg bosiljka
  • 100 g cherry rajčica
  • 100 g gljiva iz konzerve
  • 1 trokut parmezana
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Sol
  • Malo aceta balsamica

Priprema:

Sastojke za palačinke pomiješajte mikserom i ostavite da tijesto odstoji pola sata u hladnjaku.

Operite, osušite i na pola prerežite cherry rajčice.

Gljive iz konzerve dobro ocijedite od tekućine.

Parmezan narežite na listiće.

Ispecite palačinke s malo ulja na tavici ili u mikrovalnoj pećnici. Za pečenje palačinki u mikrovalnoj slijedite ove upute: Tanjur namažite s malo maslaca ili ulja, dodajte smjese za jednu palačinku i ravnomjerno rasporedite po tanjuru. Stavite tanjur u mikrovalnu pećnicu na 60 sekundi i dajte joj još 10 sekundi ako vidite da nije u potpunosti gotova. Ponavljajte istu radnju s čistim tanjurom dok ne potrošite tijesto i napravite nekoliko palačinki.

Za posluživanje svaku palačinku stavite na poseban tanjur, a po vrhu rasporedite rikulu, bosiljak, rajčicu, gljive i kriške sira. Začinite solju, maslinovim uljem i balzamičnim octom.

UKUSNI I HRANJIVI ZALOGAJČIĆI

Dosta je pekare i šuškavih vrećica: Imamo nekoliko ideja za zdravu užinu

Pogledaj galeriju