vrijedi probati

Savršen jesenski recept: Topla, mirisna i tako ukusna juha od bundeve jelo je kojem ćete se veseliti

05.10.2021 u 11:25

Bionic
Reading

Ovu ukusnu juhu obožavat ćete praviti, a još više jesti. Ovo je doista odličan osnovni recept koji lako možete prilagoditi svakom godišnjem dobu, ali i sastojcima koje trenutno imate u hladnjaku

Dolazak jesenskih dana savršeno je vrijeme za tople, ukusne i tako fine juhe čija je prednost ta da u njih možete ubaciti gotovo svo povrće koje imate. Prema originalnom receptu za ovu odličnu juhu od bundeve potreban je batat, paprika i ljuta papričica, ali slobodno se poigrajte i sa celerom, mrkvom i ostalim korjenastim povrćem – rezultat i okus neće izostati.

Potrebni sastojci:

  • 750 g puter (butternut) tikve
  • 1 veliki batat
  • 2 crvene papirke
  • 1 ljuta papričica
  • 1 veliki luk
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žlica curryja
  • 2,5 l povrtnog temeljca
  • Korijander za ukrašavanje

Priprema:

Nasjeckajte na sitno luk, ljutu papričicu, papriku i češnjak.

Bundevu i krumpir očistite i narežite na velike komade.

U lonac za juhu stavite malo ulja te na njemu 10 minuta pirjajte luk, papriku i ljutu papričicu.

Dodajte krumpir, bundevu i češnjak. Dinstajte još 5 minuta, a zatim dodajte vrući temeljac.

Kuhajte sve dok se svi sastojci ne omekšaju, a zatim ili ručno ili uz pomoć štapnog miksera sve sastojke zgnječite tako da dobijete glatku konzistenciju. Začinite curryjem, solju i paprom te po želji ukrasite korijanderom.

KORISNI SAVJETI

Ne izbjegavajte ih, ove vam namirnice mogu pomoći da se osjećate bolje pa im pronađite mjesto na svakodnevnom jelovniku

Pogledaj galeriju