SRUŠENI MITOVI

Došlo je vrijeme za nova modna pravila, evo ih...

19.07.2013 u 08:11

Bionic
Reading

Trudnica ne mogu nositi remen, kožna haljina ili jakna su za motoristice, svijetle cipele ne idu uz tamne najlonke. Zaboravite na ova pravila, jer sada vrijede nova

A da biste mogli uživati u novim modnim kombinacijama, donosimo vam popis srušenih modnih mitova.

Mit remenje i trudnički trbuh ne idu zajedno
Istina je drukčija. Dapače lijepi pojas može dugu haljinu pretvoriti u očaravajuću opravu koju će lagano stisnuti ispod grudi i naglasiti dekolte. Takve kombinacije nosila je i Jessica Alba u trudnoći pa zašto ne biste i vi.

Mit kožnate suknje su samo za bajkerski šik
Ne trebate biti obožavateljica Whitesnakea kako biste odjenuli kožu. Sienna Miller izgledala je prekrasno u kožnatoj haljini Alexander McQueen, uz koju je odjenula vintage bolero. Nadasve damski i elegantno. A i odlično je odjenula kožnatu jaknu sa zakovicama na dugačku bijelu haljinu na večeri Met Gala Punk.


Mit ne nosite bijele cipele i tamne najlonke
Suvremeni trendovi nalažu nešto sasvim drukčije. Naime, crne guste najlonke dobiju poseban štih kada se odjenu na svijetle bijele ili krem cipele. Sličan styling imala je Sarah Jessica Parker koja je na malu crnu haljinu odjenula guste najlonke i nježno ružičaste cipele, a ovu kombinaciju često je zimi znala nositi modna ikona Olivia Palermo.

Mit nikada nemojte spariti jeans i jeans
Možete spariti traper u gornjem i donjem djelu, no nastojite izbjeći isti ton. Za sofisticirani look neka jedan komad odjeće bude svjetliji i malo ispran.

Mit izbjegavajte miksanje boja

Novo pravilo koje vrijedi već nekoliko godina je ono da boje možete sasvim lijepo kombinirati čak i ako inače ne idu zajedno. Roza i crvena, zašto ne? Baš izgledaju slatko i svakako ćete, uz tako jarke boje, biti primijećeni.

Mit maksi haljine nisu za niže žene
Džepne venere ne moraju zazirati od dugih haljina. Pogledajte samo neke od najljepših žena poput Eve Longorije, Jessice Simpson, Kristen Bell. Birajte haljine svjetlijih boja, a uvijek ih možete kombinirati na visoke platforme pletenih potplata i bit ćete šik.

Mit pokazati kožu nije sofisticirano 
Istina, na lijepoj haljini pokazati malo kože uopće ne treba izgledati nametljivo, već, naprotiv, elegantno i sofisticirano. Kod haljina vrijedi pravilo 'haljina vas ne treba zarobiti, već vam treba dati moć'.

Mit minice su zabranjene iznad 35.
Ovo pravilo već dugo ne vrijedi. Pa zar nisu 40-e nove 20-e. Žene u četrdesetima izgledaju senzacionalno i zašto ne bi smjele pokazati noge. Bitno je samo odabrati pravi model koji odgovara silueti i držati se minimalnog make-upa i jednostavne frizure. Tako barem savjetuje stilistica poznatih Rachel Zoe.