PASJAČA JE APSOLUTNI HIT

Dragulj na samom jugu Hrvatske proglašen najljepšom skrivenom plažom u Europi

02.07.2024 u 15:44

Bionic
Reading

European Best Destinations (EBD), predstavio je svoj popis najljepših plaža u Europi koje, kako su opisali, lokalno stanovništvo voli držati u tajnosti. Divne osunčane plaže, bez gužve, hotela, rastorana, kafića i buke sve su rjeđe jer društvene mreže pršte popisima svjetskih 'tajnih plaža', od kojih je većina sve samo ne to

Postoje pravi skriveni dragulji diljem Europe za koje znaju samo domaći stanovnici i ljubomorno ih čuvaju.

Plaže su najpopularniji ljetni cilj većine putnika diljem svijeta koji sanjaju o toplom moru, bijelom pijesku i tajnovitim, tihim i sunčanim obalama.

Do nekih skrivenih plaža na koje zalaze samo upućeni domaći ljudi, naravno, nije lako doći te je potrebno i dosta truda da se dođe do njih.

Kao što EBD objašnjava, tim plažama nije im uvijek lako pristupiti jer se neki nalaze na europskim otocima no ono što oni nude je neprocjenjiva tišina, privatnost, čista ljepota i kristalno čisto more.

Nova lista između ostalog uključuje šest plaža u Grčkoj (tri na otoku Milos), četiri u Španjolskoj i tri u Portugalu (dvije u Algarveu, jednu u prirodnom parku Arrabida, koji je bio već prije pet godina nagrađena za najljepšu plažu u Europi, 'Praiga de Galapos'.)

  • +11
Plaža Pasjača u Konavlima Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Među najbolje skrivenim rajskim plažama od Hrvatske i Španjolske do Turske, Grčke i Portugala, našao se i naš jadranski biser, plaža Pasjača. Ugniježđen u podnožju Konavoske litice gdje se susreće s Jadranskim morem, Pasjača je uski je obalni pojas jedinstvene ljepote.

Udaljena 30 kilometara od Dubrovnika, jednog od najposjećenijih turističkih odredišta u Europi, ova skrivena plaža pravo je prirodno čudo.

Nedaleko od Dubrovnika koji morate posjetiti je Cavtat, također u regiji Konavala i poznat kao 'hrvatska Toskana' sa svojim ljupkim kafićima i restoranima i zapanjujućom rivom obrubljenom palmama koja se ponekad uspoređuje i sa Saint Tropezom, objasnili su iz EBD-a.

Inače, nedavno je o našoj Pasjači pisao i ugledni magazin Vogue koji je izdvojio 11 najljepših plaža Europe, a na ovoj prestižnoj listi našao se i ta naša rajska plaža u okolici Dubrovnika.

Top 15 najljepših skrivenih plaža u Europi:

  1. Pasjača, Konavle, Hrvatska
  2. Tsigrado, Milos, Grčka
  3. Praia da Ponta Pequena, Albufeira, Algarve, Portugal
  4. Papafragas, Milos, Grčka
  5. Cala Goloritze, Sardinija, Italija
  6. Ballota, Llanes, Asturija, Španjolska
  7. Cuevas del Mar, Llanes, Asturija, Španjolska
  8. Kastelli Beach, Kato Koufinisi, Grčka
  9. Joao d'Arens, Portimao, Algarve, Portugal
  10. Butterfly Valley, Turska
  11. Sykia, Milos, Grčka
  12. Torrente de Parreis, Mallorca, Španjolska
  13. Cíes Islands, Vigo, Galicija, Španjolska
  14. Seitan, Limania, Kreta, Grčka
  15. Isola Bella, Taormina, Sicilija, Italija