Žene kojima je dijagnosticiran rak dojke imaju veće šanse za oporavak i preživljavanje ako konzumiraju zeleno povrće
Žene kojima je dijagnosticiran rak dojke imaju veće šanse za oporavak čak i preživljavanje ako konzumiraju
zeleno povrće, otkrila je velika studija provedena u Kini u suradnji s američkim Društvom za istraživanje raka u Chicagu.Oni su, naime, otkrili kako postoji veza između zelenog povrća poput kupusa ili brokule i smanjene stope smrtnosti među oboljelima od raka dojke. U istraživanju je sudjelovalo preko pet tisuća žena, prenosi Daily Mail, a trajalo je pet godina. No voditeljica studije Sara Nechuta upozorila je na velike razlike između količine zelenog povrća koje konzumiraju žene u Kini i žene na Zapadu.
'U Kini se puno više jede povrće nego u zapadnim zemljama', objasnila je Nechuta te dodala kako je, osim količine povrća, ključno i o kojem se povrću radi. Kako se povećavala konzumacija povrća, tako je stopa smrtnosti padala između 22 posto i 62 posto.