JENNA Ortega

Gradske ulice kao modna pista: Sada svi govore o izdanjima nove muze Tima Burtona

21.08.2024 u 16:04

  • +3

Jenna Ortega

Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / Shutterstock Editorial / TheImageDirect.com / The Image Direct /MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bionic
Reading

Već na samom početku promo turneje filma 'Beetlejuice Beetlejuice', glumica Jenna Ortega dokazala je da metodsko odijevanje ima u malom prstu

Nakon Netflixove hit serije 'Wednesday', 21- godišnja Jenna Ortega ponovno prisvaja svemir redatelja Tima Burtona.

Mlađahna glumica jedna je od glavnih zvijezdi nastavka kultnog Burtonovog filma 'Beetlejuice' iz 1988. godine, s Michaelom Keatonom u glavnoj ulozi.

Kako bi ga promovirala, pomno je sastavila niz lookova koji duboko odjekuju s mračnom i nadrealnom estetikom redatelja Tima Burtona.

Poput Blake Lively na nedavno odrađenoj promo turneji filma 'It Ends With Us' ili nove ikone stila Zendaye, koja svaki projekt promovira i modno, Jenna Ortega u potpunosti je uronila u svoj lik - kako na setu filma tako i izvan njega.

Stilsku lekciju iz crno-bijelog stila s gotičkim elementima, Jenna Ortega dala je na ulicama New Yorka.

Dana 17. kolovoza ukrala je pozornost u haljini pinstripes uzorka s potpisom talijanskog dvojca Dolce&Gabbana, odmah evocirajući grafički svemir filma. Grafički element pruga, u kombinaciji sa strukturiranim krojem, podsjetio je na skulpturalne siluete itekako drage proslavljenom redatelju.

Crno bijeli svijet u režiji Jenne Ortege

Sljedećeg dana nastavila je svoju crno-bijelu modnu igru, odlučivši se za kratku blejzer haljinu, također na pruge, u kombinaciji s najlonkama na prugice. Ovaj hrabar izbor ne samo da naglašava utjecaj Burtonovskog svemira, već također pokazuje Orteginu sposobnost da se igra s teksturama i uzorcima za upečatljiv vizualni učinak.

S modnom ekscentričnošću po ukusu Burtona, Ortega je 19. kolovoza otišla korak dalje, što joj je pošlo za rukom odabirom minijaturne haljine ukrašene lancima, ponovno naglašavajući utjecaj crne i bijele boje u svojim modnim odabirima i prisjećajući se uzorka paukove mreže. Njezine predimenzionirane sunčane naočale i crne cipele dodale su posljednji dašak mračne elegancije.

Kako bi upotpunila svoj izgled Thoma Brownea, glumica je odabrala torbu s porukom koja evocira i redateljev neobičan humor i pomalo jeziv aspekt. S natpisom 'Torba za nedavno preminule', ovaj dodatak nam daje okus atmosfere nadolazećeg filma...

Crpeći inspiraciju iz vizualnih kodova Tima Burtona - duboka crna, kontrastne pruge, ekscentrične siluete - Jenna Ortega ne igra samo važnu ulogu. Ona utjelovljuje svoj karakter kroz svaki detalj svoje odjeće, podsjećajući sve na utjecaj savladanog 'metodskog odijevanja'.

Daleko od toga da je jednostavan trend, ovaj pristup jača njezinu umjetničku predanost dok odražava jedinstvenu viziju Tima Burtona. Prihvaćajući njegov svemir kroz modne odabire, Ortega donosi potpunu izvedbu, redefinirajući stil kroz prizmu kinematografije i mode.