HIT ROMAN

'Greška u našim zvijezdama' oborit će vas s nogu

03.03.2014 u 13:24

Bionic
Reading

'Zaljubila sam se onako kako toneš u san: polako, a onda odjednom i potpuno.'

Augustus ima sedamnaest godina, Hazel šesnaest. Sretnu se i zaljube jedno u drugo. Ona ima rak u posljednjoj fazi, on je zloćudnu bolest pobijedio, ali ostao je bez noge. Savršeno se dopunjuju, povezuje ih osobit pogled na život i bolest od koje boluju... Njihov zajednički put traje svega nekoliko mjeseci i kao svaka velika ljubavna priča završava smrću.

Ipak, ovo nije knjiga o smrti, već o ljubavi. O tome da junaci izbliza ne moraju biti onakvi kakvima smo ih zamišljali, da svijet nije mjesto na kojem se ostvaruju želje i da istinska hrabrost ne mora uvijek spasiti čovječanstvo. O tome da je i nekoliko mjeseci dovoljno vremena za proživjeti malu vječnost i da su neke beskonačnosti veće od drugih.

Originalna knjiga puna osjećaja napisana je s izvanrednim smislom za humor i sarkazam, a zahvaljujući autorovom privpovjedačkom talentu ostavlja na čitaoca izniman dojam.

John Green je nagrađeni autor s popisa bestselera New York Timesa koji se može pohvaliti nagradama kao što su Printz Medal, Printz Honor i Edgar Award. Dvaput se našao u finalu književne nagrade LA Timesa. S bratom Hankom, John je polovica Vlog-brothersa (Youtube.com/vlogbrothers), jednog od najpopularnijih video-projekata na svijetu.