svi ih nose

Ove elegantne cipele nose se na sve i beskrajno su udobne

06.06.2024 u 06:00

Bionic
Reading

Slingback cipele ove sezone nose se svugdje - od crvenog tepiha do kraljevskih dvora - a zaljubljenice u modu osvojile su svojim chic dizajnom i iznimnom udobnosti

Već u prvim toplijim danima ove godine postalo je jasno da će proljetno-ljetnu sezonu 2024. obilježiti udobne, elegantne i beskrajno praktične slingback cipele. Približavanjem ljeta, njihova ponuda u trgovinama postala je sve veća, a za vas smo izdvojili hit modele.

Elegantan zaobljeni vrh i niska peta ključna su obilježja ovih nikad popularnijih cipela, stoga ih u posljednje vrijeme viđamo doslovno na svakom koraku.

Bilo da je riječ o kombinacijama ulične mode, zvijezdama na crvenom tepihu ili aristokratkinjama poput kraljice Letizije, koja se od njih rijetko odvaja, slingback cipele nezaobilazan su modni dodatak koji svojom elegantnom siluetom nepogrešivo dobro pristaje svakoj prigodi.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Ovaj stil proslavila je Coco Chanel, prije više od 65 godina osmislivši danas kultni model krem boje s crnim vrhom, a danas ga pronalazimo u mnoštvu dizajna, od trapera, preko klasične kože u neutralnim bojama, pa sve do avangardnih mrežastih modela.

Ravne slingback cipele

Za ljubiteljice udobnosti nema nikakve sumnje da su ravne slingback cipele modni dodatak bez kojeg je garderoba trenutno nezamisliva. Nose se od proljeća do kasne jeseni, lako se kombiniraju uz bilo što iz ormara, a minimalistički dizajn ujedno je iznimno elegantan te prigodan za nošenje na bilo kojem događaju.

Posebno efektan komad donosi brend Ganni te je u novoj kolekciji predstavio traper cipele s romantičnim mašnicama na prednjem dijelu i remenčićima.

Otvorenije slingback cipele

U danima u kojima krenu najveće ljetne vrućine, a ne želite nositi sandale, odlična opcija su modeli slingback cipela koji su otvoreni duž rista pa stopalo može 'disati' sve do početka prstiju. Za dodatnu dozu elegancije, bez žrtvovanja udobnosti, birajte dizajn s punom petom.

  • +3
Chanelove slingback cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: Chanel promo

Sa ženstvenim remenčićima

U sličnom stilu, s punom petom, stiže nam i najnoviji prijedlog ovih trendovskih cipela s potpisom Sezanea. Model Paula Babies od sada dolazi i u pastelnoj ružičastoj boji, usklađenoj s trenutno najpoželjnijim nježnim nijansama, a krase ga dva tanka remenčića preko rista te koža visokog sjaja.

Mrežasti modeli

Prozirne cipele postale su hit prošle godine, kada je brend Alaia predstavio inovativne mrežaste balerinke i u trenu zaludio modnu scenu. Uslijedio je niz sličnih reinterpretacija, a sve je dovelo i do trenda nošenja prozirnih slingback cipela. Teško ćete pronaći ljepše od Guccijevih modela s kitten petom i prepoznatljivim logom u srebrnim cirkonima.

Slingback cipele na petu

I dok su upravo modeli s kitten petom u posljednje vrijeme najpopularniji, a zbog njihove udobnosti u njima često viđamo i španjolsku kraljicu Letiziju, luksuzne modne kuće donose i brojne varijante na visoku petu.

Latouche je u novu kolekciju uvrstio model od krem kože, s petom širine šest centimetara i vrhom ukrašenim slavnim logom, &Other Stories osvježio je stil 60-ih i orijentirao se na zaobljenu petu, a brend Maje ima pravu poslasticu za ljubiteljice klasike - crne slingback cipele ukrašene zlatnim detaljima.

Chic pletene slingback cipele

Za kraj, ako želite nešto posebno, a što će uspješno odoljeti promjenama trendova, birajte pletene slingback cipele. Riječ je o modelima koji su vrlo ugodni za nošenje zbog svoje prozračnosti, a chic dizajn garancija je uspješnog usklađivanja s ostatkom garderobe.