MODNI KLASIK

Idealne krpice za hladnije dane i trendi look

19.10.2016 u 09:02

Bionic
Reading

Svake sezone svjedoci smo velikog povratka trendova koji su s vremenom nestali s modnog radara. U velikom stilu, ove sezone vraća se trend kultne tkanine dječačkog šarma

Riječ je o mekanom tvidu kao stvorenom za hladnije dane. Ovaj materijal premijerno je predstavljen 1954. godine zahvaljujući slavnoj Coco Chanel. Ova dizajnerica od tvida je stvorila tkaninu zvjezdanog statusa, a njezini prepoznatljivi tvid kompleti postali su zaštitni znak modne kuće Chanel.

#ChanelHauteCouture #ChanelAteliers #PFW

A photo posted by CHANEL (@chanelofficial) on

Iako je riječ o materijalu dječačke estetike, s vremenom je postao iznimno šik i elegantan u formi ženstvenih odjevnih komada poput strukiranih jakni, blejzera ili zavodljivih suknji i haljina.

Tvid kao vrsta materijala vraća se u modu iz godine u godinu, a ove sezone ponovno je aktualan, o čemu dovoljne govore jesenske kolekcije slavnih dizajnera i high street dućana.

Jedino što se kod ovog trenda mijenja s godinama je način njegova stiliziranja. Ove sezone nećete pogriješiti ako se odlučite za lijepu jaknu ili kaput od tvida koja će podići i najobičniju dnevnu kombinaciju. Pri stvaranju poslovnih izdanja, tvid u formi hlača kulotica s parom trendovskih gležnjača djelovat će posebno dobro, dok u večernjim satima nećete pogriješiti odabirom kraće haljine ili suknje od mekanog i kultnog tvida.