SUKOB INTERESA

Ivanka Trump na udaru javnosti zbog sporne narukvice

16.11.2016 u 13:20

Bionic
Reading

Uspješna poslovna žena Ivanka Trump nedavno se pojavila u društvu članova obitelji i oca, američkog predsjednika Donalda Trumpa na postizbornom intervjuu u kojem je uspjela stati na žulj američkoj javnosti zbog skupocjene narukvice

Ova 35-godišnja nasljednica Trumpova carstva za intervju je odabrala strukiranu haljinu kratkih rukava nude nijanse, no javnost je zaintrigirala narukvica od 18-karatnog zlata i dijamanata iz njezine linije nakita.

Sporna narukvica stoji 75.000 kuna. Nakon odrađenog postizbornog intervjua, u javnost je isplivao podatak o mailovima koje je zaposlenica Ivanke Trump poslala medijima s detaljnim informacijama o skupocjenoj narukvici.

S obzirom na to da najstariju Trumpovu kćer, poput oca, detaljno analiziraju mediji i javnost, brojni su joj zamjerili očiti sukob interesa zbog promicanja svog privatnog biznisa u pojavljivanju u vezi važne javne funkcije njezina oca.

Nakon što je Ameriku obišla vijest o činu zaposlenice Trumpove kćeri, sasvim očekivano, uslijedilo je osuđivanje na društvenim mrežama. Mnogi su izjavili da je Ivanka Trump iskoristila važan intervju kao marketinšku priliku.

Predsjednica brenda Abigail Klem obratila se javnosti u službenom priopćenju rekavši da je dobronamjeran zaposlenik kompanije Ivanke Trump glavni krivac za novonastalu situaciju. 'Aktivno raspravljamo o novoj politici i procedurama brenda s poslovnim partnerima.'

Ovo, međutim, nije prvi put da je Ivanka Trump nosila i istovremeno promovirala svoj dizajn. Tijekom očeve predsjedničke kampanje viđena je u kreacijama s vlastitim potpisom. Na republikanskoj nacionalnoj konvenciji  nosila je haljinu od 900 kuna iz svoje modne linije kako bi predstavila oca koji je tada prihvaćao predsjedničku nominaciju republikanaca.

Promocija privatnog biznisa uvijek će sloviti kao kontroverzna pojava u visokoj politici, no čini se da Ivanka Trump ne planira tako brzo promijeniti svoje poslovne metode.

Zahvaljujući pobjedi oca Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima, njezino modno carstvo doživjelo je ozbiljne gubitke uslijed bojkota američkih potrošača te bojkota tvrtaka s kojima se Trumpovi povezuju.

U listopadskom intervjuu za ABC News Ivanka Trump odgovorila je na kritike rekavši: 'Ljepota je Amerike u činjenici da njezini građani mogu raditi što im se sviđa, ali ja bih radije razgovarala o milijunima američkih žena koje su nadahnute mojim brendom i njegovom porukom.

Moje zalaganje za žene, pokušaji da ih osnažimo u svim aspektima života počelo je daleko prije početka očeve kampanje. Nikad nisam politizirala svoju brendovsku poruku. Ljudi koji je žele politizirati su oni koji se ne slažu s politikom mog oca, a po tom pitanju ne mogu ništa učiniti', izjavila je Ivanka Trump.