POPUT SERENE

Izdanje o kojem se najviše govori: Naomi Osaka podigla modnu prašinu na US Openu

28.08.2024 u 09:33

  • +6

Noami Osaka na US Openu

Izvor: Profimedia / Autor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bionic
Reading

Povratak na US Open, japanska tenisačica haićanskog podrijetla proslavila je pobjedom ali i jedinstvenim izdanjem na terenu

Naomi Osaka ostavila je poprilično jak dojam kada se vratila na US Open. Ne samo da je ova četverostruka Grand Slam prvakinja porazila Jelenu Ostapenko u teško zasluženoj pobjedi, već je to učinila u jednom od svojih najslađih teniskih kompleta dosad.

Mašne, mnoštvo slojeva tila i jarko zelena boja dominirale su izdanjem tenisačice Naomi Osake kakvog je odabrala za emotivan povratak na teniski turnir US Open.

Osim haljine s mnoštvom volana, detalj mašni istaknut je na njezinoj bijeloj vjetrovki, paru bijelih tenisicama, ali i slušalicama s kakvim je stigla na teren.

Podsjetivši na neka od nezaboravnih izdanja umirovljene Serene Williams, Naomi Osaka malo koga je ostavila ravnodušnim, a za njezin prilagođeni komplet pobrinuo se američki sportski div Nike i dizajnerica popularnog streetwear brenda AMBUSH, Yoon Ahn.

Spomenuti komplet također je uključivao skidivu tutu stvoreno od slojeva zelenog i bijelog tila, a dominantnu zelenu boju brojni su povezali s 'brat summer' pokretom kakvog je objavom albuma 'Brat' početkom ljeta pokrenula britanska pop zvijezda Charli XCX.

Odavanje počasti japanskom nasljeđu

Ženstveni detalji njezina kompleta, kako je ispričala u intervjuu za The New York Times, njezino su odavanje počasti japanskom nasljeđu.

'Sjećam se kad sam jednom od prvih puta otišla u Japan, vidjela sam toliko volana i toliko mašni. Ne bih se automatski povezivala s djevojačkim izgledom kad sam na terenu, ali težim stvarno lijepim i slatkim stvarima. Mislim da postoji nešto sasvim cool u tome da se to naglasi', kazala je tenisačica.

Detalj mašni na odjeći također simbolizira njezin graciozan, ali snažan stil igre na terenu. Kako je otkrila, njezina trenerica pokreta je bivša balerina. 'Prije nego što sam je upoznala, mislila sam da su balerine samo fleksibilne, ali onda sam shvatila da su sve nevjerojatno snažne', otkrila je.

Za novo izdanje teniskog turnira US Open Osaka je pripremila još jedan jedinstveni komplet u suradnji s Nikeom i japanskom dizajnericom, u crno-bijeloj paleti boja.